MENIU

Reacția BOR după ce un profesor de religie s-ar fi masturbat în fața elevelor: "Scandalos!"

Preot din Copșa

Biserica Ortodoxă consideră "scandaloasă" situația prezentată vineri de presă, conform căreia un preot din Copșa Mică s-ar fi masturbat la ora de religie în fața elevelor. O comisie a Mitropoliei Ardealului se va deplasa la Copșa pentru a verifica faptele, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

"Este o situație scandaloasă dacă se va dovedi că preotul din Copșa a făcut acele gesturi obscene de care e acuzat. Un amănunt care poate constitui un punct de pornire în investigație este acela că preotul este, într-adevăr, foarte grav bolnav de o boală cronică. În orice caz, dacă se confirmă că lucrurile au stat așa, preotul va suporta consecințele", a declarat la Realitatea TV purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia, lucrurile nu sunt foarte clare în momentul de față, nu știm încă dacă lucrurile au stat întocmai cum au fost prezentate în mass-media, filmarea nefiind clară. Dacă gesturile obscene se confirmă, preotul ca suporta consecințele", a precizat Vasile Bănescu.

Preotul Adrian Circa din Mediaș este acuzat de mama unei eleve de la Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copşa Mică de faptul că s-a masturbat în fața clasei, în timpul orei de religie.

Scandal de proporţii: profesor de religie, acuzat de gesturi obscene în faţa elevilor

„Să se dea imaginile peste tot, să se vadă ce se întâmplă cu un profesor, cu unul care zice cuvântul lui Dumnezeu. Așa se face în fața a șapte fete? Dacă erau numai 3-4 fete, ce se întâmpla? Dacă le închidea în clasă și își bătea joc de ele? Vreau să anunț poliția, așa ceva nu e posibil, să se procedeze într-o școală. Vreau să mă duc direct la Sibiu, la comandant. La școală nu știe nimeni ce s-a întâmplat, nici directoarea, nici diriginta. Sunt opt fete în clasa aia. Fata mea nici nu băgase de seamă inițial. O colegă din spatele ei a filmat și după oră le-a arătat fetelor", a declarat una dintre mamele elevelor, potrivit Turnul Sfatului.

Mai multe articole despre:
BOR biserica ortodoxa profesor de religie