MENIU

Rețeta minune a tincturii de nuc ce oprește definitiv căderea părului

Pentru cei care au probleme cu caderea parului luna iulie este unul dintre cele mai bune momente pentru a prepara celebra tinctura din frunze de nuc, probabil unul dintre cele mai bune remedii naturiste verificate impotriva caderii parului si de regenerare a firelor de par degradate in urma vopsirii repetate, scrie site-ul frunza-verde.ro. 

Frunzele de nuc se recoltează din luna mai până în august, când au conţinutul cel mai ridicat în substanţe active benefice. Pentru a nu vătăma arborii, nu se recoltează de pe acelaşi copac mai mult de 2-3 kg de frunze proaspete. Un lucru important, pentru a pastra calitatile frunzelor intacte si a putea prepara o tinctura de buna calitate, frunzele trebuie uscate cât mai re­pede după recoltare, pe cale naturală, în strat subţire, ferite de soare. Cele mai bune frunze pentru prepararea tincturii sunt frunzele de nuc tinere si ferme din capătul ramurilor, motivul fiind ca acestea sunt cele mai bogate în compusi activi terapeutici.

Frunzele de nuc mai prezintă o serie de proprietăți foarte benefice pentru organismul uman. Prin prepararea lor sub diverse forme, dar mai ales sub forma de tinctura sau de infuzie se pot trata boli stomacale, intestinale, hepatice și multe altele. Astfel, frunzele de nuc devin un panaceu pe care strămoșii noștri îl foloseau ori de câte ori aveau nevoie și astfel își mențineau calitatea superioară a vieții până la adânci bătrâneți.

Reteta tinctura de nuc impotriva caderii parului
Ingredientele necesare
• 30 grame de frunze de nuc bine uscate (asta inseamna cam 2-3 linguri de frunze uscate maruntite)
• 150 ml de alcool sau alt produs dis­tilat, obţinut în gospodărie
• 100 ml de apă de izvor sau minerala plata

Modul de preparare al tincturii
Trebuie tinut cont ca pentru a prepara corect aceasta tinctura, frunzele de nuc folosite trebuie sa fie foarte bine uscate. Apoi se pot farmita gros­cior frecandu-le in palme(mainile trebuie spalate bine inainte). Apoi se introduc intr-un recipent(sticla sau borcan) si se toarna peste ele cei 150 ml de alcool si apa. Ticntura trebuie lasata la macerat doua saptamani, insa trebuie agitata zilnic de 2-3 ori pentru a se intrepatrunde bine.

Dupa incheierea intervalului de macerare, amestecul trebuie filtrat prin tifon si lasat inca 5-6 zile in frigider pentru a se limpezi si apoi trece uşor partea limpede într-un alt recipient, aruncandu-se eventualul reziduu care s-a depus pe fundul vasu­lui.

Se păstrează în flacoane de sticlă sau plastic prevăzute cu dop picu­rător. Tinctura de nuc are ter­menul de valabilitate de 2 ani de la data preparării, deci ne poate fi de folos destul de mult timp. Dacă se observă depuneri pe perioada păstrării, se pot aparea in general in cel de al doilea an de la preparare, trebuie agitat flaconul de utilizare. Mai mult aici

Mai multe articole despre:
căderea părului frunze de nuc tinctura