MENIU

Rețeta aperitivului perfect: covrigi nemțești la tine acasă

Rețeta aperitivului perfect: covrigi nemțești la tine acasă
Rețeta aperitivului perfect: covrigi nemțești la tine acasă

Originile faimoșilor Pretzels se trag din Europa și anume Germania, fiind considerați în fiecare an drept gustarea generică a Oktoberfest-ului. Pe lângă forma simetrică ce amintește de o buclă, acest tip de coptură conține neapărat ingrediente ca sarea, condimentele, zahărul, glazura, semințele sau nucile. Cum se prepară acești covrigi aromați, îți spunem mai jos.

Pentru prepararea covrigilor, vei avea nevoie de aceste ingrediente:

1 cană de lapte

1 pachețel de drojdie uscată

3 linguri de zahăr brun

2, 1/4 căni de făină, plus – făină pentru frământat

câteva linguri de unt

1 linguriță de sare fină

1/3 cană de bicarbonat de sodiu

2 linguri de sare grunjoasă

Mod de preparare:

Laptele se încălzește într-o cratiță, apoi se toarnă într-un bol și se adaugă deasupra pachețelul cu drojdie. Amestecă drojdia și las-o să intre în reacție pentru circa 2 minute. Adaugă zahărul brun, o cană de făină și amestecă totul cu o lingură de lemn. Adaugă două linguri de unt și amestecă din nou. Adaugă restul făinii, sarea fină și amestecă până la obținerea unui aluat lipicios. Aluatul se va frământa bine pe o suprafață presărată cu făină, până la omogenizare. Formează o minge din aluat și las-o, pentru o oră, într-un bol acoperit cu folie de plastic. Își va dubla volumul.

După o oră, cuptorul se va încălzi la 220* Celsius, iar între timp, se vor împleti covrigii. Scoate aluatul din bol și formează 6 bucăți egale de aluat. Pe o suprafață presărată cu făină, se vor forma șnururi care se vor împleti conform schemei:

Bicarbonatul de sodiu se va dizolva în 3 căni cu apă caldă. Înainte să fie pus pe tava acoperită cu hârtie de copt unsă cu ulei vegetal, fiecare covrig se va unge cu amestecul format din apă și bicarbonat.

Covrigii se vor coace până devin aurii, cam 10-12 minute. Când sunt proaspăt scoși din cuptor, se ung cu unt topit și se presărează cu sare grunjoasă.

Aperitivul se poate servi cu un sos preparat din maioneză, muștar, zahăr brun și oțet.

Sursa: ea.md

Mai multe articole despre:
reţetă covrigi nemţeşti