MENIU

RCS-RDS DIGI, în război cu Darius Vâlcov

RCS

RCS-RDS DIGI a reacţionat după ce Darius Vâlcov a spus că firma de telecomunicaţii a plătit un impozit prea mic raportat la activitatea pe care o are. Totul a pornit de la Ordonanţa de urgenţă 114/2018.

"Probabil a deranjat foarte mult exemplul cu Digi, care a plătit doar 1.577 de lei impozit pe profit anul trecut, la o cifră de afaceri de 3,2 miliarde lei", a spus Darius Vâlcov, consilier de stat al premierului, o declaraţie care a deranjat mult compania RCS-RDS DIGI.

Concret, este vorba despre o cifra de afaceri de 3,3 miliarde de lei. Din cele 3,3 miliarde de lei, peste 1,2 miliarde au fost achitate către bugetul stat sub formă de taxe, de impozite, plăți catre companii ale statului sau au fost facute în conformitate cu reglementarile emise de institutii ale statului, au precizat cei de la RCS-RDS DIGI, care i-au mai transmis lui Vâlcov că atât investițiile mari, cât și prețurile accesibile practicate de companie, raportate la puterea de cumpărare a românilor, sunt principalii factori pentru care profitul net poate părea mai mic față de orice eventuală estimare.

La final de an a fost adoptată renumita ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri. OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1116/2018, care a fost publicat sâmbătă, 29 decembrie 2018.

Ordonanţa 114/2018 prevede introducerea unor taxe noi nu doar în sectorul serviciilor financiare şi în sistemul de pensii private, ci şi în domeniile energie, telecomunicaţii, producţia de ţigarete şi jocuri de noroc.

Mai multe detalii despre DIGI Romania pe www.digiromania.ro

Citiţi şi:

RCS-RDS DIGI, Vodafone, Orange, Telekom: de ce surpriza lor este bună doar la prima vedere

Mai multe articole despre:
RCS-RDS DIGI în război cu Vâlcov