MENIU

Razie de AMPLOARE pe șosele! Sute de șoferi trași pe dreapta

Razie poliție - imagine de arhivă

Razii de amploare pe șoselele din țară. Pe Autostrada Soarelui, polițiștii au prins mai mulți șoferi vitezomani. De altfel, vizați au fost și cei care au urcat la volan amețiti de aburii alcoolului ori sub influența drogurilor. Toți cei prinși de oamenii legii s-au ales cu amenzi usturătoare sau au rămas fără permisul de conducere. Peste 1.400 de polițiști sunt mobilizați în teren, în minivacanța de Florii. 

Polițiștii au oprit sute de mașini în doar câteva ore. Mulți dintre șoferi au fost prinși încălcând legea. 450 de români s-au ales cu amenzi usturătoare pentru condus agresiv, iar peste 100 de oameni au fost amendați pentru condus pe banda de urgență.

Mulți șoferi uită să mai ridice piciorul de pe pedala de accelerație, fără să conștientizeze riscurile la care îi supun pe toți participanții la trafic. Este şi cazul acestui bărbat care a fost tras pe dreapta.

Polițiștii trag un semnal de alarmă și spun că, în această perioadă, vor fi organizate mai multe astfel de acţiuni de amploare.

"Sunt înregistrate valori de trafic ridicate pe autostradă, dar polițiști rutieri sunt prezenți cu opt echipaje, trei moto și de asemenea avem și un echipaj canin. Beneficiem în această perioadă de sprijinul Inspectoratului General al Aviației cu un elicopter care transmite date în timp real colegilor pentru a putea lua fie măsuri de prevenire fie de fluidizare a traficului", a afirmat Bogdan Ghebaur, purtator de cuvant IGPR. 

Polițiștii îi au în vizor și pe șoferii agresivi. Mai ales căi în urmă cu o lună și jumătate, au intrat în vigoare modificări la codul rutier prin care este sancționat mult mai aspru condusul agresiv.