MENIU

Razie de amploare a Poliției Române. Filtre rutiere, mascaţii - în alertă

Poliţia Română a desfăşurat, sâmbătă, una dintre cele mai ample campanii de reducere a infracţiunilor. Au fost instituite filtre rutiere la tot pasul, mascaţii au fost în alertă, iar tot ce a părut suspect a fost verificat. Până acum, în doar o săptămână au fost descoperite peste 1.700 de infracţiuni.

A fost una dintre cele mai vizibile acțiuni pe care le-a desfăşurat Poliția Română în ultima vreme.

Bilanțul săptămânii care se încheie arată următoarele cifre:

* 1.700 de infracţiuni.
* Peste 50.000 de amenzi de aproximativ 12.300.000 de lei.
* Bunuri confiscate de aproape 430.000 de lei.
* Peste 110 persoane urmărite.
* 12 autovehicule furate.
* 64 de arme şi aproape 2.000 de proiectile.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au continuat acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice. 71 de persoane bănuite de comiterea unor astfel de fapte sunt cercetate de poliţişti.

În perioada  14 - 20 august a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au constatat 76 de infracţiuni economice, de comiterea cărora sunt bănuite 71 de persoane, dintre care 8 au fost reţinute.

Poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni de evaziune fiscală, 13 fapte la Codul Vamal, 12 infracțiuni de contrabandă, 10 înșelăciuni și 9 infracțiuni la Legea nr. 656 din 2003 privind spălarea banilor.

De asemenea, poliţiştii au constatat 3 delapidări, 2 infracţiuni de complicitate la evaziune fiscală și câte o faptă de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și neglijenţă în serviciu.

Totodată, au fost constatate şi două infracțiuni la Legea nr. 78 din 2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, o infracţiune de trafic de influenţă, un conflict de interese şi o luare de mită.

Totodată, în aceeaşi perioadă, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, au fost identificate 186 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

În perioada 14 - 20 august a.c., poliţiştii din întreaga ţară au depistat 126 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 86 de minori. Aceştia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, au fost depistate 59 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea 40 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea,13 aveau mandate de arestare preventivă, 5 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar pe numele unei persoane era emisă o sentinţă penală de internare.

Mai multe articole despre:
razie poliţie infracţiuni