MENIU

Războiul anti-justiție și-a mutat ținta: de la DNA la Curtea Supremă

Dragnea, toate tunurile pe ICCJ

Bătălia împotriva reformelor în justiţie şi a instituţiilor de luptă anticorupţie cunoaşte o mutare a centrului de greutate, dinspre DNA spre instanţa supremă.

Într-un interviu acordat Realitatea TV, Cristina Tarcea, preşedinta instanţei supreme, arată, printre altele, că a "acordat termen până la 1 septembrie tuturor să profite de vacanţa judecătorească şi să-şi termine stocul de dosare de redactat".

Altfel, mai sublinia Tarcea, "or să suporte consecinţele legii, respectiv voi sesiza Inspecţia Judiciară".

De la rostirea acestor cuvinte şi până la transformarea preşedintei ICCJ în ţintă mobilă nu a mai fost decât un pas, notează Digi24.

Liderul PSD a reacţionat imediat şi virulent, în primul rând declarându-se "şocat", apoi acuzând faptul că Tarcea "a spus-o cu subiect şi predicat că se face presiune să se facă motivarea mai repede, să se facă presiune să se facă procesul mai repede şi că acum sunt în căutare de judecători să se găsească minim trei din cinci".

Tarcea, replică dură pentru Toader: S-a pus în mişcare marea maşină a manipulării

E limpede că Dragnea urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare evoluţiile din propriul dosar, în care a fost condamnat recent la trei ani şi jumătate (cu executare), dar asta nu scuză sub nicio formă minciuna prin omisiune a preşedintelui Camerei Deputaţilor, care, referindu-se la luarea de poziţie a şefei ICCJ, a făcut abstracţie de intenţia comunicată de Inspecţia Judiciară, în luna mai.

În 10 mai 2018, Inspecţia Judiciară anunţă, pe contul său de Facebook, demararea unui control tematic extins "privind dosarele de mare corupţie aflate pe rolul instanțelor judecătorești în anul 2018".Un accent urma să fie pus pe dosarele în care s-a dat o decizie, dar nu a fost redactată şi motivarea.

În ultimele luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar mai ales preşedinta acesteia au devenit ţinte prioritare pentru o anumită parte a politicului. O stare de fapt care a devenit încă şi mai vizibilă după "rezolvarea" cazului Kovesi.

Mai multe articole despre:
cristina tarcea tarcea