MENIU

Război mediatic prorus în România! Dezvăluiri incendiare, făcute la JOCURI DE PUTERE

Jocuri de putere
<p>Jocuri de putere</p>

Există instituţii mass-media din ţara noastră care sunt folosite într-un război mediatic menit să avantajeze Federaţia Rusă. Detalii incredibile au fost dezvăluite, joi seară, într-o ediţie specială la Realitatea TV! 

Fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu a explicat, la Realitatea TV, care este strategia războiului mediatic.

"Din toate ştirile unei instituţii media, într-o zi, sunt exact 3 – 4 – 5 care sunt cu adevărat interes, care ţin de Rusia, care ţin de relaţii strategice, care ţin de NATO. Sunt vizate şi exact numai acolo se fac comentarii. În rest, ştirile sunt nerelevante. Obiectivul este de a găsi un grup ţintă deci nu se adresează tuturor, unii se pot uita la o ştire din asta şi văd din start că e minciună. Important e că există un grup ţintă care e vizat. E destinat nu numai schimbării de opinii şi dirijării opiniilor, ci este inclusiv utilizat pentru construcţia de instrumente pe termen lung. În acest război de trolli sunt angajaţi oameni care, absolut cinstiţi, vin şi spun păreri, care sunt antrenaţi în discuţii după care sunt recrutaţi, ori în orb, ori direct, şi intră într-o întreagă masă de resursă care va fi utilizată când va fi nevoie de ea", spune Iulian Chifu, fost consilier prezidenţial.

"Acest război e inerent. Această confruntare, pe de-o parte, încercarea de dominaţie informaţională, şi contracararea pe acelaşi palier vor ţine de viaţa de zi cu zi. Aţi auzit-o şi am auzit-o cu toţii de multe ori. Dacă s-ar apropia de spaţiul eurasiatic, România ar avea şanse să se reunifice cu Republica Moldova. E un concept aruncat pe piaţă de aşa-zişi apropiaţi ai lui Putin. Este o poveste. Argumentul că e realemente o falsă afirmaţie vine din a doua retorică. În condiţiile în care România devine ceva mai activă faţă de Republic Moldova, creează un precedent pentru ruperea Transilvaniei", spune Cristian Diaconescu, fost ministru al Afacerilor Externe.

"Vă pot asigura că partenerii noştri americani exprimă preocupări în domeniul libertăţii presei din România. Când spun libertatea presei, nu mă refer la libertatea presei faţă de instituţiile din România, ci faţă de ea însăşi. Deci există această preocupare a partenerilor noştri americani. Ceea ce se întâmplă e o transformare a României într-o insulă înconjurată de nişte ţări care, fără excepţie, ridică probleme în ceea ce priveşte independenţa presei şi a modului în care Federaţia Rusă reuşeşte să inoculeze mesaje",  a declarat Valentin Jucan, membru CNA. 

Mai multe articole despre:
jocuri de putere