MENIU

RATB vrea să majoreze prețul unei călătorii

Reprezentanții Regiei Autonome de Transport Bucuresti susțin că prețul unei călătorii în rețeaua RATB, de 1,3 lei, este cel mai mic din țară, în condițiile în care traseele deservite în Capitală sunt și de trei ori mai lungi, decât în alte orașe, iar creșterea la 1,8 - 2 lei, solicitată de instituție, ar resuscita încasările, informează Ziare.com.

Conducerea RATB arată, într-un comunicat, că ultima majorare a tarifelor a fost aprobată, în februarie 2008, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București (CGMB) nr. 7/2008, când prețul unui bilet a crescut de la 1,1 lei la 1,3 lei cât este și în prezent.

"Trebuie să semnalăm faptul că tariful din București, de 1,3 lei, este mult mai mic decât cel practicat, în țară, în condițiile în care traseele deservite de RATB sunt chiar și de trei ori mai lungi, decât cele ale altor operatori.
Un alt motiv, care ne determină să solicităm o reajustare a tarifului de călătorie, îl reprezintă influențele economice, manifestate în ultimii opt ani, precum și evoluția prețurilor, determinată atât de inflație, de cursul leu - euro, cât și de modificarea frecventă a prețului barilului de petrol, pe piețele internaționale. De asemenea, suntem nevoiți să abordăm un nou plan tarifar, având în vedere și implicațiile legislației aplicabile, de la ultima majorare aprobată (de exemplu, mărirea cotei de TVA de la 19% la 24%, începând cu luna iulie 2010) ", potrivit unui comunicat remis de RATB.

Reprezentanții RATB mai menționează că, în București, în conformitate cu Hotărârea Consiliului General nr. 139/2006, se acordă gratuități pentru pensionarii, cu domiciliul stabil în Capitală.

Mai multe pe Ziare.com.

Mai multe articole despre:
RATB preţ calatorie încasări