MENIU

Răsturnare de situaţie în cazul lui Gabriel Cotabiţă?

Gabriel Cotabiţă este de aproape o lună în comă indusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar starea sa pare că se îmbunătăţeşte.

Începe să reacționeze la toți stimulii. Va rămâne cu sechele, dar nu va rămâne legumă. Dacă nu apare vreo complicație o să supraviețuiască", a declarat o sursă medicală din spitalul bucureștean.

Totuşi, surse medicale de la Spitalul Floreasca au declarat, pentru "ring", că "acest lucru este imposibil atâta vreme cât pacientul are traheostomă şi este pe ventilaţie mecanică".

"Işi mişcă mâinile şi picioarele şi are ochii deschişi, aţintiţi spre tavan, însă nu clipeşte, nu reacţionează, nu priveşte. Pe moment, nu reacţionează nici când cei din jur vorbesc cu el", au mai spus anumite persoane.

"Deschiderea ochilor fără a clipi şi privitul într-un punct fix se numeşte, în termeni medicali, plafonarea globilor oculari. Nu înseamnă nimic dacă pacientul dă ochii peste cap când creierul e făcut zob. Hematomul subdural sau alte chestiuni au în simptomatologie plafonarea globilor oculari.

Faptul că are reflexe înseamnă că nu e decerebrat, adică are activitate cerebrală, dar nu se ştie cât de complexă. Răspunde la un stimul şi atât. Respiraţia şi circulaţia sunt funcţii elementare la nivel de bulb cerebral, dar la nivel de cortex, de scoarţă cerebrală, nu se ştie ce e acolo", a mai declarat un medic renumit pentru sursa citată.

Mai multe articole despre:
Gabriel Cotabiţă