MENIU

Lovitură de teatru în cazul avionului prăbușit în Columbia. Ce s-a întâmplat de fapt

Avion prăbușit în Columbia

Avionul care s-a prăbușit în Columbia zilele trecute și care transporta echipa de fotbal Chapecoense din Brazilia a rămas fără combustibil, după ce i s-a refuzat cererea de aterizare din cauza faptului că un alt avion își anunțase aterizarea de urgență, potrivit The Telegraph.  

Principala pistă a investigatorilor este lipsa de combustibil a aeronavei, după ce pilotul a evocat o pană electrică și lipsa carburantului într-o discuție telefonică avută cu câteva minute înainte de prăbușire. Potrivit Reuters, avionul a solicitat o aterizare de urgență, însă aceasta i s-a refuzat.

Avionul avea la bord 77 de persoane, dintre care 71 și-au pierdut viața, iar șase au fost salvate, patru fiind fotbaliști.

Pilotul avionului prăbușit luni în Columbia, la bordul căruia se afla echipa braziliană de fotbal Chapecoense, a semnalat o ''pană electrică totală'' și ''lipsa carburantului'', cu puțin timp înainte de a lovi un munte, potrivit unei înregistrări difuzate miercuri, transmite AFP.

''Domnișoară, Lamia 2933 est în pană totală, pană electrică totală, fără carburant!'', a afirmat, cu puțin timp înaintea orei locale 22,00, luni (03,00 GMT, marți), pilotul Miguel Quiroga în discuția cu turnul de control al aeroportului Rionegro, care deservește orașul Medellin.

Înregistrarea, difuzată de mai multe media columbiene, nu a fost confirmată de autorități și nu a putut fi verificată din surse independente, precizează Agerpres.

Accidentul a decimat clubul brazilian Chapecoense, care trebuia să joace în Columbia meciul din prima manșă a finalei competiției Copa Sudamericana, contra echipei Atletico Nacional Medellin.

Mai multe articole despre:
null