MENIU

Rasmussen: Ne confruntăm cu cea mai mare provocare de la sfârşitul Războiului Rece

Rasmussen: Statele NATO trebuie să suplimenteze eforturile pentru a contracara Rusia.

Ţările NATO trebuie să intensifice eforturile pentru a contracara acţiunile Rusiei, afirmă secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen, notând că unele state, inclusiv România, au început să ia măsuri pentru creşterea bugetelor destinate apărării.

"Agresiunea rusă împotriva Ucrainei i-a făcut pe unii să ceară ca Alianţa Nord-Atlantică să fie mai bine pregătită pentru a contracara astfel de atacuri-surpriză. Sunt de acord în totalitate. De la început, eu am catalogat această criză ca fiind un semnal de alarmă pentru Alianţă şi pentru toţi cei angajaţi în favoarea unei Europe nedivizate, libere şi în pace", scrie Anders Fogh Rasmussen într-un editorial publicat în Financial Times.

"NATO nu este o entitate individuală. Este o alianţă de 28 de naţiuni suverane şi toate deciziile sunt luate prin consens. Uneori, acest lucru poate necesita timp sau poate genera frustrare. Însă, împreună, suntem mai puternici decât fiecare dintre noi individual. Iar acum ne confruntăm cu cea mai mare provocare de la sfârşitul Războiului Rece; mă aştept ca aliaţii să facă mai multe pentru securitatea noastră comună", adaugă secretarul general NATO.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
NATO Războiul Rece