MENIU

Un deputat a publicat un raport despre Maternitatea Giuleşti. De când s-ar fi ştiut de nereguli

Deputatul USR Tudor Pop a publicat pe Facebook un raport întocmit în primăvara acestui an de inspectorii direcţiilor sanitare de stat din teritoriu, în care erau semnalate încă de atunci nereguli la Maternitatea Giuleşti, nereguli de care, spune Pop, ştia inclusiv ministrul Sorina Pintea, a notat mediafax.ro.

"Amenzi de 10.000 de lei la maternitatea Giuleşti (Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu) şi promisiunea de a redeschide maternitatea.

Prea puţin pentru o listă cu nereguli grave despre care toată lumea ştia încă din luna mai 2018 – inclusiv Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii dar şi conducerea ASSMB, spitalul fiind în subordinea Primăriei Bucureşti.

338 de unităţi sanitare cu paturi din toată ţara au fost supuse unor controale încrucişate în perioada martie - aprile 2018 de către inspectorii direcţiilor sanitare de stat din teritoriu.

Printre unităţi, şi maternitatea Giuleşti, controlată de o echipă de la DSP Argeş. Raportul a fost ministrului în mai 2018", a scris, pe Facebook, deputatul USR Tudor Pop, membru în Comisia pentru Sănătate.

Parlamentarul susţine că, chiar şi în condiţiile în care maternitatea Giuleşti se află în subordinea primăriei Bucureşti, Sorina Pintea avea opţiunea de a comunica public neregulile, dar şi recomandările pe care inspectorii de la DSP Argeş le-au făcut în raportul adresat Ministerului Sănătăţii.

Citește detalii pe mediafax.ro!

Mai multe articole despre:
Maternitatea Giuleşti Tudor Pop