MENIU

Raluca Turcan, din nou ținta ironiilor. După "La mulți ani, Brukenthal!", a revenit cu "La mulți ani, Eminescu!"

Raluca Turcan, ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a atras un nou val de critici și ironii la adresa sa după ce a afirmat că i-a urat "La mulți ani!" baronului Samuel von Brukenthal pentru că și poetului Mihai Eminescu i s-ar face aceeași urare pe 15 ianuarie, ziua sa de naștere. Explicația a stârnit reacții și mai vehemente decât cea originală. Între timp a apărut și o pagină de facebook "Samuel von Brukentha, baron PNL la Partidul Naţional Liberal"

După ce s-a scuzat că "a fost blocată într-o întâlnire" la Constanța timp de mai multe ore, Raluca Turcan s-a declarat surprinsă de amploarea pe care a căpătat-o mesajul său legat de ziua de naștere a baronului von Brukenthal și a încercat să ofere o explicație.
 
"Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.(...) Similar, azi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.
Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie.(...)
PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!
Lor, “La Mulți Ani” cu executare!" a scris Raluca Turcan pe Facebook.
 
 
În ciuda explicațiilor oferite mai târziu, prima reacție a ministrului Muncii a fost să șteargă urarea de "La mulți ani!" din postarea inițială, dedicată baronului  Brukenthal.
 
Între timp, pe Facebook a aparut și profilul de satiră "Samuel von Brukenthal", baron PNL.
 
 
Pe 15 ianuarie 2021, deputatul USR Iulian Bulai a folosit expresia "La mulți ani, Mihai", intr-o postare care a strânit un val de reacții de dezaprobare, legate în special de comparațiile și supozițiile privind orientarea politică a poetului în actualulul context politic.