MENIU

Raluca Prună, ministrul Justiției, la reuniunea informală a JAI

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a participat, în perioada 25-26 ianuarie, la lucrările reuniunii informale a Consiliului Justiției și Afaceri Interne (JAI), organizat la Amsterdam.

Aceasta este prima reuniune a miniștrilor justiției sub Președinția olandeză a Consiliului Uniunii Europene, anunță Ministerul Justiției (MJ) printr-un comunicat.

În primul semestru al anului 2016 Olanda va deține, pentru a 12-a oară, Președinția Consiliului UE, formând, împreună cu Slovacia și Malta, următorul trio prezidențial al UE.

Printre prioritățile Președinției olandeze în aria justiție și afaceri interne se numără consolidarea anchetelor în domeniul criminalității informatice, promovarea drepturilor victimelor precum și crearea unui spațiu european al criminalisticii.

MJ informează că temele sunt de interes pentru România, care va acorda Președinției întregul său sprijin politic în vederea concretizării acestora. Ministrul român al justiției și-a exprimat încrederea că noua Președinție va fi una extrem de energică, într-un context în care cultura olandeză a pragmatismului și a eficienței este mai necesară ca oricând.

Miniștrii justiției au abordat aspecte legate de schimbul de informații cu privire la cazierele judiciare, criminalitatea informatică în cazurile transfrontaliere, contractele digitale, armonizarea unor principii cheie în materia insolvenței precum și consolidarea Spațiului European al Criminalisticii.

Mai multe articole despre:
JAI Consiliul JAI Raluca Pruna ministerul justitie