MENIU

Alexandru Rafila: „România se menține la un nivel scăzut în ceea ce privește decesele cauzate de coronavirus”

Alexandru Rafila: „România se menține la un nivel scăzut în ceea ce privește decesele cauzate de coronavirus”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a intervenit în direct la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii „Lupta pentru România”, realizată de Anca Alexandrescu și Oreste Teodorescu.

„Noi ne menținem la un nivel de decese scăzut, doar 2%. În Italia, media e de 10%. Pentru că acolo s-au îmbolnăvit foarte mulți bătrâni. La categoria peste 70 de ani, mortalitatea este mare, de 25-30%. Trebuie să îi protejăm pe bătrâni, ca să nu se îmbolnăvească și să nu blocheze sistemul de sănătate", a declarat Alexandru Rafila, vineri seara, la Realitatea PLUS.

"Toate testările trebuie făcute cu tehnica PCR, toate țările serioase fac asta. Testarea cu teste rapide nu se face la nivelul Uniunii Europene. Nici în Italia nu este situația identică. Autoritățile din diverse regiuni au laut măsuri diferite. Azi am vorbit cu cei din Veneto și vom folosi metode folosite acolo cu succes. Nu se face testare în masa, se folosește testarea cu biologie moleculară, PCR. Nu cred că putem inventa noi modele românești, pentru că riscăm să extindem problema. OMS nu recomandă folosirea Ibuprofenul și aspirina pentru tratarea COVID-19", a mai spus Alexandru Rafila.

Mai multe articole despre:
coronavirus coronavirus romania