MENIU

Rafila: Există dovezi științifice că actualul vaccin nu mai oprește transmiterea COVID-19

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății (sursa foto: Facebook)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat marți că vaccinul anticovid n-ar mai stopa transmiterea noilor tulpini . Rafila a precizat că soluția este tot imunizarea, dar cu un nou vaccin, ce ar urma să fie gata în toamnă, când există și temerea apariției unui nou val.

„Exista dovezi stiintifice că vaccinul nu (mai - N.R.) oprește transmiterea. Avem obligația să revitalizăm vaccinarea, dar cu un vaccin care își dovedește eficacitatea în stoparea transmisibilității”, a declarat ministrul Sănătății la un post TV. Rafila a precizat că noul tratament va fi gata „probabil in octombrie” și că România îl va achiziționa.

Rafila a mai afirmat că datele oficiale transmise în ultimele zile indică o creștere care nu este neașteptată. "Avem o speranta, dublata si de cifre, sa consideram ca a incetinit cresterea. Se produce creștere, dar mai lent. O să avem o imagine mai aproape de adevar la începutul săptămânii viitoare”.

Ministrul a mai precizat că situația de acum nu se poate compara, ca și gravitate și număr de decese, cu cea din al patrulea val.

Mai multe articole despre:
rafila vaccin covid val covid romania covid