MENIU

Radu Banciu, despre moartea unui om: "Mai stupid decât așa ceva nu există"

Radu Banciu a vorbit, marți seară, în emisiunea ”Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 TV, despre decesul lui Christophe de Margerie, directorul grupului petrolier francez Total, care și-a pierdut viața într-un accident aviatic.

"Să reamintim decesul lui Christophe de Margerie, 63 ani. Nimeni nu avea relațiile acestui individ cu o față de morsă. conducea cea mai mare firmă la nivel mondial, al cincilea mastodont mondial la nivelul petrolului. Total este o poveste fără sfârșit, o companie care nu plătește impozit în Franța. Astăzi la 6 dimineață, când noi ne-am trezit, el era oale și ulcele. A murit ca prostu pe un aeroport din Moscoca, unde avionul său provat a intrat în coliziune cu un plug de deszăpezire în momentul în care decola. Autoritățile ruse au recunoscut că mecanicul plugului era beat", a spus Banciu.

”A murit alături de cei trei membri ai echipajului său și de pilot”, a continuat el.

”Omul nici nu și-a dat seama. Și ăla e un moment de banalitate extremă. Pentru el era de o rutină cum ne spălăm noi dimineața pe dinți. Era numai lux, cum vedem în reclamele spătoase, șampania, caviarul, ce voia el, răsfoia el, ca om de afaceri doar nu stătea și se scobea în dinți. Și la un moment dat s-a făcut zob când a intrat într-un plug. Mai stupid decât așa ceva nu există. Nimeni nu are nicio vină. Pilotul primise verde. Avionul deja se ridicase un pic de la sol când a izbit acel obiect nenorocit care chipurile deszăpezea”, a afirmat realizatorul.

Sursa: b1.ro

Mai multe articole despre:
Radu Banciu