MENIU

Radu Banciu, ATAC INCREDIBIL la Ion Iliescu

Jurnalsitul Radu Banciu a comentat miercuri seara un incident produs la Institutul Cultural Român, unde, la o ceremonie organizată cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la Revoluția din 1989, Ion Iliescu a fost înjurat de un tânăr care a scandat ”Iliescu judecat pentru sângele vărsat! Criminalule vei fi judecat de către istorie!”. Replica fostului președinte la acest incident a fost: ”Nu vă este rușine? Este o provocare ordinară a unor oameni care au fost trimiși special”.

"Vreau să îi asigur pe Ion Iliescu că nu este nicio provocare și că și eu sunt în asentimenul cetățeanului care l-a înjurat. Și eu și milioane de oameni din această țară și din străinătate, care s-au simțit frustrați, batjocoriți, călcați în picioare după momentul din Decembrie 1989. Ne simțim mânjiți, practic violați de clasa politică, cea care a preluat atunci puterea și și-a bătut joc de cei care ar fi avut o speranță. Noi am rămas niște învinși ai sitemului, iar Ion Iliescu a rămas un om care nu își are locul în istoria României, decât la un capitol anexă", a comentat Radu Banciu.

"În istoria adevărată a oamenilor, dumneavoastră, domnule Iliescu, nu aveți decât un loc de hoț. Nu treceți la capitolul de mari baroni, ci în sensul în care le-ați furat oamenilor ce aveau ei mai de preț. Nimeni nu se gândea atunci la case, la terenuri, la conturi în bancă. Le-ați luat oamenilor speranța aia, ticăitul, bătăile alea intempestive ale inimii. Aici ați intervenit cu bocancii și ne-ați făcut praf pe toți", a adăugat jurnalistul, potrivit b1.ro.

Mai multe articole despre:
Ion Iliescu Radu Banciu