MENIU

Răceala la copii: Cât de des este normal să răcească un copil pe an

<p>Educatoarea din Timiş care ţipa şi jignea copiii au fost suspendată&nbsp;</p>

Răceala este una din cele mai uzuale forme de îmbolnăvire printre copiii de toate vârstele. Deşi durează maxim o săptămâna până când se vindecă de simptomele viruşilor ce cauzează răceală, copiii se simt rău şi nefericiţi, scoşi din rutină vieţii lor de zi cu zi, iar părinţii îngrijoraţi cum să îi întărească imunitatea şi să îl ferească că răcelile să recidiveze, doar doar vor scapă cu cât mai puţine pe sezon. Dacă vrei să afli mai multe despre răcelile copiilor, îndeosebi care este un număr de răceli pe an considerat acceptabil de către specialişti, iată mai jos câte sfaturi pentru părinţi ce pot prinde bine la casă omului.

Ce înseamnă răceală la copii?

O răceală este o infecţie virală a tractului respirator superior. Există peste 200 de tulpini diferite care pot cauza apariţia simptomelor comune ale unei răceli iar numărul lor este în creştere. Practic, un copil nu reuşeşte niciodată să ţină ritmul cu numărul acestora că să aibă imunitatea pregătită şi să evite răcelile pe durata unui an.

Întrucât răcelile sunt, prin definiţie, infecţii virale, antibioticul nu este de niciun folos în tratamentul lor, ştiut fiind faptul că antibioticul se administrează în cazul tratării bacteriilor.

Cu excepţia nou născuţilor, răcelile la copiii sănătoşi nu prezintă niciun pericol, în ciuda neplăcerilor cauzate prin alterarea stării lor generale.

Răceală trece de regulă între 4 şi 10 zile fără un tratament special.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
copii răceală infecţie virală