MENIU

RABLA 2021. Modificare importantă la radierea mașinilor pentru programul Rabla

Foto arhivă

Radierea din circulaţie a unui autovehicul uzat pentru Programul Rabla se poate face din oficiu, în baza certificatului de distrugere pe care îl transmite dealerul auto, fără a mai fi nevoie de prezența proprietarului la poliție – anunță Direcția Permise și Înmatriculări.

De asemenea, tot dealerul poate face și înmatricularea noului autoturism în baza unui contract de mandat, o facilitate pentru a reduce birocrația și cozile de la ghișee. Explică pentru Radio România, Rodica Popescu, purtător de cuvânt al Direcției Permise și Înmatriculări. 

„În cazul vehiculelor noi, solicitarea înmatriculării, depunerea documentelor necesare acestei operațiuni, ridicarea plăcuțelor și a documentelor emise vor putea fi realizate de către operatorul economic în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceștia, fără a mai fi necesară, în acest sens, autentificarea unei procuri speciale de către notarul public”, a declarat Rodica Popescu. 

Persoanele fizice pot merge, începând de luni, 26 aprilie 2021, ora 10:00, la producătorii validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Suma alocată în cadrul sesiunii de finanţare din 2021 pentru Programul Rabla Clasic este de 440 milioane lei, iar în cadrul Programului Rabla Plus, bugetul alocat este de 400 milioane lei. 

În ceea ce priveşte Programul Rabla Clasic, prima de casare a fost majorată de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, iar valoarea ecobonusurilor acordate pentru stimularea achiziţionării autoturismelor cât mai puţin poluante, în funcţie de tehnologia folosită, au fost, de asemenea, majorate. 

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autoturismului nou.