MENIU

Cinismul lui Putin: TURNEU de propagandă despre crimele din Mariupol, JOI, pentru presa occidentală pro-Kremlin

PUTIN face un TURNEU de propagandă despre crimele de război, în Mariupol, JOI, pentru presa occidentală pro-Kremlin
PUTIN face un TURNEU de propagandă despre crimele de război, în Mariupol, JOI, pentru presa occidentală pro-Kremlin

Rusia pregătește un turneu de propagandă în Mariupol, aproape ras de pe fața pământului, pentru presa aservită din Rusia dar și din Occident. 

Anunțul despre turneul de presă de propagandă de la Mariupol pregătit de ruși pentru mass-media occidentală pro-Kremlin a fost făcut de serviciile ucrainene de informații.

Jurnaliştilor occidentali li se vor prezenta masacrele civililor ucraineni ca fiind făcute de armata ucraineană.

La Mariupol se pregătește o provocare politică de amploare, jurnaliștilor pro-regimul lui Putin li se vor prezenta „adevăruri false” despre distrugerea orașului-port din sud-vestul Ucrainei, potrivit Unian.net.

Informațiile au fost anunțate de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei pe canalul oficial Telegram.

Așa-zisul turneu de presă ar avea loc joi, 28 aprilie, iar reporterii vor fi transportați la Mariupol din regiunea Rostov, de la granița Rusiei cu Ucraina.

„Programul evenimentului cuprinde „fapte, mărturii alternative” privind apărarea militară a Mariupol. „Martori falși” pregătiți vor spune că se presupune că apărătorii ucraineni au bombardat orașul și au ucis civilii din Mariupol”, susține serviciul de informații din Ministerul ucrainean al apărării - GRU.

Așa-zișii martori oculari vor fi de fapt adevărați provocatori care vor relata despre cutremurătoarele „crime în masă ale civililor de către armata ucraineană”. Turul de presă a fost plănuit pentur a continua dezinformarea rușilor în legătură cu ce s-a întâmplat în cele două luni de invazie a rușilor, pentru a arunca vina pentru crimele rușilor asupra Ucrainei, de la Bucha și Mariupol.

Potrivit informațiilor, acest „tur de presă” va fi o continuare a unei serii de „falsuri rusești”. Ele sunt create pentru a transfera vina pentru crimele lor asupra Ucrainei.