MENIU

„Putin are degetul pe butonul nuclear". Declarația care aruncă lumea în aer

<p>Putin, criticat dur de fosta glorie a șahului</p>

„Putin are degetul pe butonul nuclear. Singurul lucru de care îi pasă astăzi este să rămână la putere, iar rămânerea la putere pentru el înseamnă să demonstreze că este singurul salvator al Rusiei”, a spus Garry Kasparov, opozant al regimului de la Kremlin

Maestrul sahului Garry Kasparov a lansat un atac dur la adresa presedintelui Vladimir Putin si a politicilor sale. Apropiat de Boris Nemtov, liderul opozitiei ucis in luna februarie, Kasparov considera ca Putin trebuie anihilat iar despre Rusia spune ca este un virus, scrie StiripeSurse.ro.

„Putin are degetul pe butonul nuclear. Singurul lucru de care îi pasă astăzi este să rămână la putere, iar rămânerea la putere pentru el înseamnă să demonstreze că este singurul salvator al Rusiei", a mai spus Kasparov, în timp ce a descris Rusia ca fiind „un virus". Kasparov s-a retras din activitate în 2005 şi s-a stabilit în SUA.

Fostul mare campion mondial de sah, Garry Kasparov l-a criticat și în trecut pe președintele rus, Vladimir Putin, despre care afirmă că reprezintă o amenințare permanentă, globală, mai mare decat Statul Islamic și afirmă că "este nevoie de o strategie mult mai complicată", în ceea ce îl privește.

"Un război contra Statului Islamic poate fi câștigat pe teren. Este foarte clar că dacă America decide să elimine ISIL, îl poate transforma în praf in 24 de ore. Dar nu pot face asta împotriva lui Putin. Putin este o amenințare permanentă. El trebuie abordat într-un alt mod, economic, politic... E nevoie de o strategie mult mai complicată. ISIL da, este ca o hidră, îl elimini și va apărea alt ISIL, dar măcar ai soluții clare pentru că știi de unde vin banii și poți crea o coaliție care, în cele din urmă, să-i sece resursele, atât cele militare, cât si cele financiare", a mai spus Garry Kasparov.

Fostul mare campion mondial de șah consideră că Putin este cel mai periculos om din lume, întrucât dorește să rămână la putere cu orice preț.

"Putin are mijloacele de a crea instabilitate la nivel global, iar capacitatea sa de a crea instabilitate este de mii de ori mai mare decat toate al Qaidele din lume la un loc. Eu nu voi fi surprins dacă el va începe să șantajeze lumea cu un armaghedon nuclear. Pentru că, pentru el, nu există viață fără putere și, de aceea, trebuie să admitem că acest om este cel mai periculos", a afirmat Kasparov.

Mai multe articole despre:
Kasparov Garry Kasparov