MENIU

VIDEO Ucraina rezistă EROIC. Kievul ESTE sub controlul forțelor de rezistență. La Harkov sunt tancuri rusești pe străzi

ATACUL asupra Kiev, explozii la Harkov și Vasilkiv - Conductă de gaz și depozit petrolier bombardate de ruși
ATACUL asupra Kiev, explozii la Harkov și Vasilkiv - Conductă de gaz și depozit petrolier bombardate de ruși
ATACUL asupra Kiev, explozii la Harkov și Vasilkiv - Conductă de gaz și depozit petrolier bombardate de ruși

Kievul rezistă eroic, după ce armata rusă a lansat ofensiva pe toate fronturile. Capitală a a fost lovită cu rachete, iar populația avertizată că ar putea urma raiduri aeriene. În această dimineață, oficiali ucraineni au anunțat că orașul este sub controlul total al forțelor de rezistență. La Vasilkpv, o localitate aflată la mică distanță de Capitală, un terminal petrolier a luat foc, după ce a fost lovit de obuze și există riscul unui dezastru ecologic. Și la Harkov, dar și în alte orașe importante s-au dat lupte grele. Bilanțul victimelor în a treia zi de război în Ucraina a ajuns la 210 civili uciși, dintre care 6 sunt copii, peste 1.100 de răniți.

UPDATE 7.00 Oficalii ucraineni au afirmat că au reulit să salveze 15 vagoane cu mototină și 8 cu gaze naturale după atactul asupra terminalului de la Vasilkov.

UPDATE 03.30 Rusia își închide spațiul aerian pentru avioanele din țările baltice: Lituania, Letonia, Estonia, alături de Slovenia. 

UPDATE 03:00 Casa Albă confirmă lansarea în zilele următoare a unui task-force, grup transatlantic, pentru înghețarea activelor oligarhilor ruși. În plus, confirmă că SUA, alături de Comisia Euroepană, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și Canada sprijiină excluderea Rusiei, a anumitor bănci rusești din SWIFT, potrivit CNN. 

UPDATE 02:50 Explozie puternică în Harkov după ce atacurile cu rachete au continuat masiv. Mai multe imagini au fost postate pe rețelele de socializare, potrivit cărora o conductă de gaz a fost lovită. Informațiile nu au fost confirmate încă oficial.

UPDATE 02.00 Ministerul ucrainean anunță un nou bilanț provizoriu: 210 civili uciși, dintre care 6 sunt copii, peste 1.100 de răniți.

UPDATE 01:50 Două explozii au fost produse după bombardamentele trupelor ruse în orașul Vasilkov, la depozitul petrolier. Potrivit primarului, deflagrația va provoca o catastrofă tehnologică și de mediu pe scară largă, scrie Unian. Noi imagini au fost publicate.

UPDATE 23: 50 O explozie uriașă s-a produs în apropiere de Kiev, la Vasilikiv, aflat la 35 de kilometri. Un terminal petrolier ar fi luat foc și există riscul unui accident ecologic și tehnologic major, potrivit agenției Nexta.

 

UPDATE 23:00 Bombardamente intense la Harkov.

Ora 22.30 Zelenski acuză Rusia de „genocid” şi cere suspendarea dreptului de vot al acesteia în Consiliul de Securitate al ONU.

UPDATE 22: 20 Cetățenii Kievului trebuie să ajungă acum la cel mai apropiat adăpost, pentru că se așteaptă un raid aerian intens. Fotografii care circulă pe rețelele de socializare arată inclusiv grupuri de parașutiști ruși care descind în capitala Ucrainei.

UPDATE 21.25 A reînceput atacul în Harkov.

Război Ucraina - ZIUA 3. Au reînceput LUPTELE în Kiev, Harkov. Putin va folosi „tatăl tuturor bombelor” - VIDEO

UPDATE 21: 20 Kievul e sub tirul lansatoarelor de rachete amplasate la periferia orașului, transmite publicația Kyiv Independent. Artileria rusă a lovit spitalul oncologic de copii Okhmadyt, ucigând un copil și rănind doi copii și doi adulți

Postul CNN a difuzat filmări cu o coloană uriaşă de tancuri care se pare că se îndreaptă spre zona de frontieră cu Harkov.

Imagini postate pe rețelele de socializare arată schimburi de focuri cu trasoare și armament ușor.

 

"Astăzi (sâmbătă), toate unitățile au primit ordinul să lărgească ofensiva în toate direcțiile, conform planului ofensivei", a precizat Ministerul Apărării rus, potrivit AFP.

Moscova face un apel și la populația civilă, după ce autoritățile de la Kiev au anunțat că au distribuit armament ușor și semiușor tuturor voluntarilor. "Implicarea populației civile în aceste acțiuni va duce la accidente și victime. Facem apel la toți locuitorii să se gândească la cei dragi la o suferință inutilă”, a transmis ministrul rus al apărării, citat de agenția RIA.

Război Rusia în Ucraina. Principalele evenimente de sâmbătă, 26 februarie

Război Ucraina - ZIUA 3. Au reînceput LUPTELE în Kiev, Harkov. Putin va folosi „tatăl tuturor bombelor” - VIDEO

Mai multe articole despre:
putin vladimir putin ofensiva atac ucraina