MENIU

Pușcăria din interiorul fermei de porci, idee inedită a Penitenciarului Arad de parteneriat public-privat

Pușcăria din interiorul fermei de porci, idee inedită a Penitenciarului Arad de parteneriat public-privat. Foto: Facebook

Disperat din cauza lipsei de forță de muncă, un antreprenor care deține o fermă de porci din județul Arad a venit cu o soluție inedită pentru a compensa pierderile. Printr-un parteneriat cu penitenciarul din județ, bărbatul a construit o mică pușcărie, unde vor locui permanent o serie de deținuți, care vor lucra la fermă. 

Secția cu 30 de locuri va funcționa în cadrul fermei din localitatea Variașu-Mare, iar acolo vor ajunge doar deținuții care erau repartizați la regimul semi-deschis și care nu au comis infracțiuni grave. Condamnații vor lucra doar în abatorul fermei, în procesul de prelucrare a cărnii și vor fi păziți de personalul penitenciarului. 

Peste 890 de milioane de lei pentru susținerea angajării șomerilor din categorii vulnerabile

„Penitenciarul Arad se aliniază celorlalte 3 unități penitenciare din țară, devenind al patrulea penitenciar care implementează conceptul de parteneriat public-privat.
În acest sens, în data de 24 ianuarie 2024, Penitenciarul Arad a inaugurat Secția Variașu Mare - Punct de lucru exterior cu cazare permanentă, rezultatului parteneriatului cu SC PORK PROD SRL.
Noua secție a fost construită pe cheltuiala proprie a operatorului economic și include 30 de locuri de cazare la cele mai înalte standarde, pentru persoanele private de libertate custodiate în regim semideschis, care muncesc în cadrul acestei firme, precum și spații destinate activităților de reintegrare socială.
Selecția persoanelor private de libertate care vor fi cazate în spațiul exterior locului de deținere și vor desfășura activități lucrative a fost realizată cu respectarea tuturor normelor și prevederilor legale, iar personalul desemnat are experiență vastă în monitorizarea și sprijinirea deținuților, atât din punct de vedere al custodierii, cât și în ceea ce privește demersurile de reintegrare socială.
Prin acest proiect ne dorim diversificarea și eficientizarea demersurilor adresate persoanelor private de libertate, prin care acestea au posibilitatea de dezvoltare și exersare a unei atitudini corecte față de ordinea de drept, față de regulile de conviețuire socială și față de muncă, în vederea reintegrării cu succes în societate în perioada postdetenție”, a scris Penitenciarul Arad pe pagina de Facebook.
Lista de la A la Z a celor 20 antibiotice pe care românii pot să le cumpere din farmacii fără rețetă