MENIU

Purtătorul de cuvânt al PSD: Să facă și Iohannis "ceva concret"

Iohannis, pus la muncă de PSD

Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD și unul dintre social-democrații cu ambiții de a ajunge la Cotroceni, a transmis luni dimineața un mesaj anti-vot electronic pe pagina sa de Facebook.

Mihai Fifor spune că România nu este pregătită pentru votul electronic, deoarece țări ca Germania, Olanda sau Irlanda au renunțat la acest sistem "după ce s-au confruntat cu suspiciuni privind rezultatele".

În plus, votul electronic nu ar rezolva problema din diaspora, consideră Fifor, deoarece presupune deplasarea la secția de votare.

Mihai Fifor îi solicită președintelui Iohannis să facă și el "ceva concret", mai precis să îi pună pe ambasadori la treabă ca să găsească locuri pentru înființarea de noi secții.

"De ce nu este România pregătită pentru votul electronic? În primul rând, pentru că țări precum Germania, Olanda sau Irlanda, au renunțat la acest sistem după ce s-au confruntat cu suspiciuni privind rezultatele. Deci nici statele cu o lungă tradiție democratica nu au găsit o formulă sigură pentru acest sistem.

În al doilea rând, cele mai multe tipuri de vot electronic presupun deplasarea la secția de votare, deci nu ar rezolva problema din diaspora. În prezent, Estonia este singura țară din lume care folosește, la nivel național, sistemul de vot electronic online. Oare de ce nu e folosit și de alte state?

Cred că votul prin corespondență, votarea prelungită și suplimentarea secțiilor de votare sunt soluțiile pragmatice pentru diaspora. Așteptam încă să vedem dacă domnul presedinte Iohannis, ca șef al diplomației, ii va pune pe ambasadori la treabă, ca să găsească locuri pentru înființarea de noi secții. Să facă și președintele ceva concret... Altfel, românii s-au cam săturat de vorbărie și de arătatul cu degetul spre alții...", a scris Mihai Fifor luni dimineața pe Facebook.

Mai multe articole despre:
vot electronic Mihai Fifor