MENIU

Pui de urs, lovit mortal de o mașină, în Covasna

Urs ucis pe șosea

Un pui de urs a murit după ce a fost lovit de un autoturism în apropierea localităţii Micfalău din Covasna. Cadavrul animalului a fost găsit de un trecător care a alertat autorităţile.

Ursul a fost ridicat de o firmă autorizată pentru a fi incinerat, ancheta arătând că nu există nicio suspiciune de braconaj, a anunțat IPJ Covasna.

În ultimii ani, autorităţile locale au semnalat în mod constant, inclusiv prin petiţii transmise forurilor europene, că urşii s-au înmulţit considerabil, iar mulţi dintre ei îşi părăsesc habitatul natural şi se apropie de zonele locuite de oameni, unde găsesc mai uşor hrană. Potrivit acestora, România are cei mai mulţi urşi din Europa, aproximativ 8.000, dintre care aproape 1.500 trăiesc în pădurile din judeţul Covasna.

Citește și: ”IMAGINI TULBURĂTOARE: un URS mort de foame a furat un sac de cereale de la Romsilva - VIDEO”

De la începutul anului trecut, la numărul de urgenţă 112 au fost primite peste 70 de apeluri care semnalau prezenţa urşilor în zone locuite de oameni, în Covasna. Săptămâna trecută, cetăţenii din Sfântu Gheorghe au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna cu privire la prezenţa unui urs pe malul Râului Olt, la intrarea în municipiu dinspre Chilieni, iar în urmă cu aproximativ două săptămâni, Primăria Sfântu Gheorghe avertiza populaţia cu privire la existenţa unei ursoaice cu doi pui în vârstă de aproximativ un an pe drumul ce face legătura între municipiu şi staţiunea Şugaş-Băi, recomandând evitarea zonei mai ales după lăsarea întunericului, potrivit Agerpres.