MENIU

Premierul, asaltat de 3 moțiuni: Barna și Simion au negociat căderea lui Florin Cîțu. PLANUL pentru DEBARCAREA de la Palatul Victoria

Florin Cîțu / Foto: Inquam Photos

Război total pe scena politică! În vreme ce spiritele s-au încins la maximum în Coaliție, PSD a decis să dea șah Guvernului: moțiunea de cenzură a fost prezentată, astăzi, de social-democrați. Niciun partid, însă, nu are suficiente voturi pentru a depune moțiune de cenzură singur. Pentru asta, este nevoie de 117 semnături. În prezent, trei moțiuni au fost anunțate - PSD, AUR și USR PLUS. Semnalul de alarmă este, însă, același: "Florin Cîțu trebuie să plece!". Potrivit unor surse Realitatea PLUS, PSD și AUR depun moțiunea de cenzură luni. USR PLUS și AUR au deja 122 de semnături.

Oficial se poate depune moțiunea de cenzură! USR-PLUS și AUR au strâns deja 122 de semnături și-ar putea uni forțele ca să dea jos Guvernul Cîțu. Pe de altă parte, și PSD a anunțat propria moțiune dar Marcel Ciolacu va negocia totuși cu Dan Barna și George Simion. O mișcare ce ar putea să fie sancționată aspru de electoratul celor trei formațiuni.

Ce șanse ar putea avea moțiunea:

CAMERA DEPUTAȚILOR - SENAT - TOTAL

PSD 110 + 47 =157
PNL 93 + 41 =134
USR 55 + 25 = 80
AUR 30 + 13 = 43
UDMR 20 + 9=29
MINORITĂȚI NAȚIONALE 18
NEAFILIATI 4 + 1 = 5

TOTAL Camera Deputatilor + Senat 466

NECESAR pentru VOTAREA MOȚIUNII 234
NECESAR pentru DEPUNEREA UNEI MOȚIUNI 117

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat, astăzi, că îl chemă la audieri pe ministrul Energiei, pentru a da explicații de ce prețurile au explodat în ultimul timp. 
 
"O să chemăm la audieri atât ANR, ministrul energiei și protecția consumatorilor. Românii trebuie să știe de ce plătesc prețuri așa mari pe energie. Românii trebuie  afle de ce au ajuns  plătească un preț de energie mai mare decât Germania, Franța sau Polonia. În prezent, românii plătesc 111, 46/euro pe mwh. Prețul e de ieri, e la zi. Fac un apel la Orban și Dragu  convoace de urgență BPN și  treacă această propunere (comise anchetă). Avem și soluții: plafonarea prețurilor la energie. adoptarea legii consumatorului vulnerabil cu amendamentele PSD, extinderea nr beneficiari și a cuantumului ajutorului și o schemă de ajutor pentru IMM-uri.", a afirmat Grindeanu. 
 
 
Într-un mesaj comun, Barna și Cioloș cheamă la depunerea unei moțiuni. 

"Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară, după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion. 
Îi invităm alături de noi pe toți  parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin. 
Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.
Florin Cîţu trebuie să plece.
Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau Coaliția îi retrage sprijinul politic", a anunțat USR PLUS.

 
Mai multe articole despre:
psd motiune de cenzura guvern citu