MENIU

Tudorel Toader rezistă. Moţiunea simplă împotriva sa a fost respinsă în plen

PSD i-a pus gând rău lui Tudorel Toader: Azi se dă votul asupra moţiunii simple împotriva sa

Crește tensiunea în Coaliția de guvernare, iar "mărul discordiei" e nimeni altul decât ministrul Justiției! Deocamdată, o primă victorie pentru Tudorel Toader! Miercuri, moțiunea simplă depusă în Parlament împotriva sa a fost respinsă: au fost 171 de voturi "împotrivă" şi 91 de voturi "pentru" şi 5 "abţineri". Prin urmare, Tudorel Toader rămâne la şefia Ministerului Justiţiei. Totodată, şi Liviu Dragnea a avut un mesaj după ce moţiunea simplă a fost respinsă: "Dacă PSD vrea să demită un ministru, o face în Cex, nu la solicitarea Opoziţiei". 

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă, iniţiată de PNL şi USR, intitulată "Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)", în care cer demisia lui Tudorel Toader. Iniţiatorii îl acuză pe Toader, în 20 de puncte, că prin comportamentul său a "abandonat Justiţia în mâna infractorilor" şi "a trimis România în trecut, în perioada Năstase-Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid".

Plan halucinant pentru schimbarea lui Tudorel Toader, cu sprijinul PSD

Dar situaţia lui Tudorel Toader se va tranşa în CeX-ul în care se vor stabili remaniabilii. Surse din partid spuneau că unii PSD-iști vor vota moțiunea simplă împotriva colegului lor de coaliție. Scenariul spunea că în acest fel, PNL îl va "executa" pe Tudorel Toader, cu ajutorul PSD care face astfel chiar jocului preşedintelui Klaus Iohannis, cel care a cerut cel mai insistent demisia lui Tudorel Toader. 

Scenariul Opoziției

Chiar dacă a scăpat de moțiunea PNL, Toader poate fi mazilit chiar de ai lui. Se pregătește o acțiune bombă în PSD: Tudorel Toader ar urma să fie înlocuit cu Carmen Dan la Justiție. Deputatul PNL Gigel Ştirbu susține că ministrul ALDE a căzut în dizgrația PSD și ar fi foarte probabil ca acesta să fie remaniat. Știrbu este de părere că ministrul Afacerilor Interne ar fi dispusă să semneze o eventuală Ordonanță de Urgență pentru amnistie și grațiere, iar acesta este principalul motiv pentru care PSD nu îl mai vrea pe Toader.

Carmen Dan a negat însă acest scenariu.

Toader nu se grăbește cu dovezile împotriva lui Lazăr 

Tudorel Toader își vede, însă, de ale lui! În loc să facă lumină în scandalul legat de revocarea procurorului general, așa cum a promis chiar și marţi, ministrul Justiției adâncește misterul și amenință cu publicarea unui nou document. 

Tudorel Toader s-a răzgândit, a amânat publicarea "bombei" pentru Augustin Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a mai publicat, marţi seară, probele în sprijinul acuzaţiei sale că procurorul general, Augustin Lazăr, ar fi dat o ordonanță de clasare a unui dosar al preşedintelui Klaus Iohannis. În plen, acesta a afirmat că voia să-şi îndeplinească promisiunea, "pentru că e un documentul mai amplu". "Dar, după o zi ca asta, intensă, voi avea înțelegerea ca mâine să vin, la prima oră, și să prezint acel document", a declarat Tudorel Toader.