MENIU

PSD a boicotat audierea conducerii BNR de la Parlament

Isarescu la Parlament
<p>Doar senatorii Opoziției au fost prezenți la &icirc;nt&acirc;lnirea cu guvernatorul BNR</p>

Senatorii PSD din Comisia Economică nu s-au prezentat la ședința în care conducerea BNR a oferit explicațiii despre creșterea galopantă a inflației. 

La Comisie au fost însă prezenți liberalii, în special senatorul Daniel Zamfir, cel care a avut mai multe războaie publice cu oficialii din BNR, când era membru PNL.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, solicitat să dea explicații inclusiv de șeful PSD Liviu Dragnea, liderul de facto al Guvernului Dăncilă, a arătat că factorii care au dus la accelerarea inflației sunt imputabili tocmai guvernelor PSD-ALDE care au condus politica economică în ultimul an.

"Creșterile de prețuri, concretizate în evoluția indicelui de inflație reflectă acțiunea unor factori fundamentali. În primul rând: presiunile inflaționiste pe partea stimulării cererii. În al doilea rând, majorările de costuri salariale", a explicat guvernatorul BNR.

Practic, Mugur Isărescu arată cu degetul către deciziile guvernării PSD: stimularea cererii a fost rezultatul unei creșteri economice bazate pe consum, iar majorările de costuri salariale țin, de asemenea, de politica macroeconomică a Executivului.

Șeful BNR și-a explicat și deciziile succesive de majorare a dobânzii-cheie de politică monetară: "Altfel ar fi existat riscul cantonării inflației la niveluri foarte înalte. Am fi riscat să avem brusc majorări mult mai ample ale dobânzii-cheie".

Imaginile de la audierea guvernatorului BNR arată că au fost prezenți doar senatorii Opoziției:

Mai multe articole despre:
PSD audiere BNR Isărescu boicot