MENIU

Protestul din 10 august, secret de stat. Carmen Dan, presată să declasifice documentele

Carmen Dan

Tot mai multe voci îi cer ministrului de Interne, Carmen Dan, să nu mai blocheze anchetele Parchetului general cu privire la acțiunea Jandarmeriei din 10 august și să scoată de la obroc documentele și imaginile secretizate abuziv.

Surse judiciare arată că Ministerul Afacerilor Interne a clasificat inclusiv înregistrările video făcute de Jandarmerie şi servicii în care sunt surprinse abuzurile forţelor de ordine. Astfel, deşi procurorii au acces la probele secrete, ei nu le pot folosi în instanţă.

Europarlamentarul român Monica Macovei îi cere ministrului de Interne Carmen Dan să declasifice toate documentele şi înregistrările video cu intervenţiile jandarmilor din 10 august 2018.

"Vrem adevărul despre intervenţia violentă a jandarmilor, care a dus la rănirea a peste 450 de protestatari paşnici şi la aproape 800 de plângeri la parchet.

Carmen Dan are un singur motiv pentru a menţine clasificate aceste probe: să ascundă adevăraţii vinovaţi, cei care au dat ordine, au premeditat şi coordonat acţiunea de reprimarea în forţă a protestului din 10 august, îngreunând şi blocând ancheta procurorilor. Sunt deja declaraţii publice ale unor membri PSD despre faptul că ministrul Dan nu acţionează fără să se consulte cu condamnatul Dragnea.

Luna care a trecut de la violenţele împotriva protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei a fost folosită de Dragnea şi Dan să acopere urmele. Acest lucru trebuie să se oprească! Multe declaraţii publice îi arată cu degetul.

Îi cer ministrului de Interne să declasifice urgent documentele şi înregistrările privind intervenţia jandarmilor şi să demisioneze", spune Macovei într-o declarație de presă.

Europarlamentarul român îi cere și demisia ministrului de Interne.

Mai multe articole despre:
protest diaspora protestul din 10 august