MENIU

Protestele față de proiectul privind grațierea continuă! Mii de români ies din nou în stradă

Manifestațiile față de proiectele de ordonanță de urgență ale Guvernului privind grațierea și modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală continuă și în weekend în toată țara, dar și în străinătate.

Mii de români s-au mobilizat pe Facebook pentru a ieși din nou în stradă, duminică, fiind anunțate proteste chiar și peste hotare.

“Duminică ne strângem la Universitate începând cu ora 17.00. Pornim în marș la ora 18.00”, este mesajul postat pe pagina de Facebook denumită “NU Legii Grațierii și Amnistiei”.

Aproximativ 2.000 de oameni și-au anunțat prezența, duminică, în Piața Universității, iar alți 2.000 s-au arătat interesați de eveniment.

Totodată, manifestații asemănătoare vor avea loc și în Cluj, Pitești, Piatra neamț, Baia Mare, Suceava, Satul Mare, Brașov și Iași.

De asemenea, Româii din Danemarca au anunțat că vor scanda în fața Ambasadei României la Copenhaga. „Acesta este un event făcut în urma declarațiilor repetate și semnalelor privind posibila grațiere a unor fapte de corupție sau schimbării unor legi fără consultarea publică sau fără a ține cont de punctul de vedere al altor instituții”, susțin organizatorii protestului.

Revendicarea celor care ies în stradă, potrivit mesajului postat pe pagina de Facebook, este „demisia ministrului Justiției și a șefilor partidelor de guvernamentale PSD și ALDE”.

Aproximativ trei mii de oameni au ieșit miercuri seară în stradă. Din Piața Universității, acolo unde a pornit manifestația, aceștia au ajuns în fața sediului Guvernului, scandând lozinci împotriva majorității din Parlament, președintelui Camerei Deputaților și Guvernului Grindeanu.