MENIU

Protestele din România, la televiziunile din afară: "Criza politică din România se adânceşte"

Protestele din România, la televiziunile din afară: "Criza politică din România se adânceşte"

Criza din România nu lipseşte din jurnalele marilor televiziuni internaţionale. Multe dintre ele şi-au trimis corespondenţi la Bucureşti, care relatează în fiecare seară din Piaţa Victoriei. La televiziuni precum Al Jazeera s-au organizat dezbateri de câteva zeci de minute despre protestele din ţara noastră. 

Cele mai ample proteste de după căderea comunismului. Peste 250.000 din toată ţara s-au adunat pentru a protesta faţă de slăbirea legii anticorupţie.

TV5: "Criza politică din România se adânceşte. Zeci de mii de români insistă să fie abrogat un decret pe care guvernul social-democrat îl apără. Ţara suferă de mult din cauza şomajului, a infrastructurii precare, şi ce face acest nou guvern? Adoptă o lege pentru a reduce pedepsele pentru cei condamnaţi în dosare de corupţie".

FRANCE24: "Românii continuă să iasă în stradă împotriva guvernului şi a corupţiei. Cel puţin 250.000 de persoane au protestat ieri".

AL JAZEERA: "48.000 de dolari. Mai mult decât unii oameni câştigă într-un an. Iar, acum, politicienii români vor ca furtul acelei sume să nu fie anchetat".

EURONEWS: "Iniţiativa guvernului României de a dezincrimina abuzul de putere a fost întâmpinată cu cele mai ample proteste de după era comunistă".

RADIO EUROPA LIBERĂ: "Ordonanţa ajută nişte oameni incorecţi să scape de rigoare legii"

AL JAZEERA: "Preşedintele a spus că va ataca ordonanţa la Curtea Constituţională pentru a fi anulată. Pentru moment, aşteptăm să vedem câţi manifestanţi vor apărea şi dacă îi va determina pe social-democraţi să respingă această ordonanţă de urgenţă".

 
Mai multe articole despre:
proteste protest Bucureşti