MENIU

Proteste la Bucureşti, Galaţi, Paris, Londra, Viena pentru dreptul la vot în diaspora

Protest la Paris
Protest la Paris

Românii au ieşit duminică seară în stradă în mai multe oraşe din străinătate, dar şi la Bucureşti, Galaţi sau Suceava şi au cerut acces neîngrădit la vot în diaspora, după haosul din primul tur de scrutin. Mii de români au ieşit sâmbătă în ţară în acelaşi scop, ei cerând alegeri libere, dar şi demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean şi a premierului Victor Ponta.

UPDATE BUCUREŞTI: Un nou protest pentru alegeri libere a avut loc duminica, in Piata Universitatii din Bucuresti, pe trotuarul din fata grupului statuar de la Teatrul National. În jur de 100-200 de persoane au demonstrat cerând demisia lui Titus Corlăţean şi strigând "Jos Ponta" sau "Klaus, Klaus / Scapa-ne de Mickey Mouse!", scrie Hotnews.ro.

UPDATE GALAŢI: Aproximativ 300 de persoane au participat, duminică seară, la Galaţi, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora, îndemnându-i pe trecători să meargă la vot pe 16 noiembrie şi scandând lozinci împotriva lui Victor Ponta, o acţiune similară având loc şi la Suceava.  Oamenii au început să se adune, în jurul orei 17.00, în centrul municipiului Galaţi, având pancarte cu mesaje precum ”Ieri în Timişoara, azi în toată ţara”, ”Ghinion. Galaţiul s-a trezit din somn”, ”Libertate”, ”Respect diaspora”, ”Mai multe secţii de votare” sau ”Nu ne cenzuraţi la vot”, transmite corespondentul MEDIAFAX. Ei scandează lozinci împotriva premierului Victor Ponta şi a Guvernului: ”Hoţii”, ”Lăsaţi-i să voteze”, ”Ponta nu uita, România nu-i a ta”.

Proteste şi în DIASPORA

Zeci de români au protestat duminică seară în faţa ambasadei României la Londra, relatează Realitatea TV. Românii au cerut Guvernului să le respecte dreptul de a vota. Şi la Dublin a avut loc un protest similar.

Un protest a avut loc loc şi în faţa ambasadei din Viena, dar şi la Paris, manifestaţii similare fiind anunţate şi în alte oraşe europene.

Protest la Viena, imagini trimise pe adresa martorocular@realitatea.net: