MENIU

Proteste în faţa Spitalului Judeţean Galaţi, unde o studentă la Medicină a murit ca urmare a unor diagnostice greşite

Protest la Galați

Zeci de oameni au protestat, vineri seară, în faţa Spitalului Judeţean Galaţi, unde o tânără medicinistă a murit, după ce a fost de 2 ori diagnosticată greșit. Acțiunea a fost organizată chiar de familia Mihaelei Anghel. 

Cu lumânări şi fotografiile Mihaelei în mâini, oamenii au scandat în faţa Spitalului Judeţean: ”Vrem dreptate, vrem dreptate!”, au intonat „Tatăl Nostru” şi imnul naţional.  

„Nu putem permite că cineva să moară din cauza indiferenţei medicilor din spital. O tânăra studentă la Medicină, în vârstă de 21 de ani a murit din această cauză. Nimeni şi nimic în lume nu o mai poate aduce înapoi. Vreau că toată lumea să ia atitudine şi să luptăm pentru drepturile noastre. Următoarea persoană poate fii mama, tatăl, copilul, rudele sau prietenii tăi. Nu vom permite să se întâmple asta”, a transmis familia Mihaelei pe reţelele de socializare. 

La protest au participat și colegi ai tinerei, care au declarat că aceasta-și dorea să profeseze în străinătate, tocmai pentru că i se părea că sistemul medical din România este corupt.

Procurorii s-au autosesizat în cazul morţii studentei și au început urmărirea penală in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.