MENIU

#REZIST. PROTESTE în Capitală şi în ţară.Peste 10.000 de oameni, în stradă pentru apărarea JUSTIŢIEI

Noi proteste au avut loc, duminică seara, în Piaţa Victoriei, din Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate, faţă de modificările legilor Justiţiei. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă. Reporterul www.realitatea.net aflat in Piaţa Victoriei a oferit secvenţe video în timp real şi fotografii.

UPDATE 21:20 Bucureşti - Manifestanţii care au protestat în Piaţa Victoriei au început să se retragă.

UPDATE 20:20 Peste 2.000 de oameni în stradă, se strigă “Hoții, Hoții!”, “PSD, ciuma roșie”, “Nu vă fie frică/PSD-ul pică” și “Liviu Dragnea, pentru noi/Ești un hoț și un gunoi”.

UPDATE 20:20 București - Aproximativ 10.000 de oameni protestează în Piața Victoriei și pe străzi.

 

UPDATE 20:10  București - Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, în direct la Realitatea TV”Din rațiuni de siguranță, nu cred că e cazul să spun câți jandarmi sunt mobilizați. Nu putem estima nici numărul protestatarilor, pentru a nu stârni polemici.” 

UPDATE 20.00 Cluj Napoca - Circa trei mii de oameni în stradă, fac zgomot cu linguri și oale.  

UPDATE 20:00 București Aproximativ 7.000 de oameni au ajuns în Piața Victoriei. Traficul în zonă este blocat.

UPDATE 19:20 Iași - Peste 100 de oameni pe stradă, printre ei și filosoful Mihai Șora.

UPDATE 19:20 București - Soseaua Kiseleff, blocată la ieșirea spre Piața Victoriei de baraje ale jandarmilor călare.

UPDATE 19:00 Cluj Napoca Sute de oameni mărșăluiesc pe străzile orașului.  

UPDATE 19:00  Peste 3.000 de oameni au ajuns în Piața Victoriei. Spațiul delimitat de jandarmi, cu garduri, a devenit neîncăpător.

UPDATE 18:30 Peste 1000 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei și continuă să sosească. În zonă au fost aduși și jandarmi călare, dar la distanţă de 100 de metri faţă de protestatari.

UPDATE 18:20 IAȘI Zeci de oameni pe stradă, se scandează ”Asta e trădare, nu e guvernare! România, trezește-te!”

UPDATE 18:10 BUCUREŞTI Peste 300 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei și continuă să sosească. Lideri ai USR, PNL, RO 100 și platformelor civice sunt și ei în fața clădirii Guvernului.

UPDATE 18:00 Aproximativ 200 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, iar de pe arterele adiacente continuă să sosească protestatari. 

UPDATE 17:35 Zeci de protestatari sunt deja în spațiul din centrul Pieței Victoriei, jandarmi îl izolează cu garduri de protecție. Se scandează ”Ei cu hoții, noi cu toții!”

UPDATE 17:30 Delegația comună a liderilor USR, PNL, RO 100 și platformelor civice se îndreaptă către Piata Victoriei.

În Bucureşti, protestele vor include și un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I. 

Manifestanţii din Capitală ar urma să se adune în Piaţa Victoriei undeva în jurul orei 18:00. Aceştia vor purta drapele marcate cu doliu. De acolo, vor pleca într-un marş comemorativ până la Piaţa Regelui, unde vor depune coroane de flori şi vor aprinde lumânări.

Manifestaţii antiguvernamentale sunt anunţate şi la Alba Iulia (în faţa Prefecturii), Arad (la Primărie), Bacău (în Piaţa Tricolorului), Baia Mare (în Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (în faţa Prefecturii), Braşov (în faţa Prefecturii), Brăila (la Primărie), Constanţa (în faţa Prefecturii), Craiova (în Piaţa Mihai Viteazu), Cluj (la Monumentul Memorandiştilor), Galaţi (Prefectură), Iaşi (în Piaţa Unirii), Petroşani (la Casa de Cultură), Ploieşti, Oradea (în Parcul Titan), Râmnicu Vâlcea, Satu Mare (Palatul Justiţiei), Suceava (Prefectură), Târgu Mureş (Prefectură) şi Timişoara (în Piaţa Operei).