MENIU

Găini vii şi moarte, aruncate în sediul ACL din Bucureşti. Iohannis: O ameninţare directă cu moartea

Mai multe găini moarte şi vii au fost aruncate peste gard în sediul de campanie al ACL din zona Arcului de Triumf din Bucureşti, relatează Realitatea TV. De gâturile păsărilor sunt legate bileţele pe care scrie "Eu sunt Iohannis" şi "Mi-e frică de dezbatere", cu referire la confruntarea electorală dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Liderul ACL a avut o reacţie dură, acuzând PSD şi pe Victor Ponta că duc o campanie abominabilă. "Este o aemenintare directa cu moartea", a spus Iohannis.

Gabriela Firea: PSD nu a aruncat găini în curtea ACL

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a negat orice implicare a social-democraților în evenimentele de marți, de la sediul ACL. În viziunea senatorului PSD, Klaus Iohannis ”caută în continuare scuze să nu participe la dezbateri”, potrivit EVZ.

"Nu avem legătură cu ce s-a întâmplat azi la sediul ACL, dar problema rămâne: domnul Iohannis caută în continuare scuze să nu participe la dezbateri! Suntem surprinşi că purtătorul de cuvânt al ACL face acuzaţii la adresa noastră, fără să prezinte nici măcar o probă, afirmând că PSD ar fi aruncat găini în curtea ACL. Nu avem nicio legătură cu această acţiune şi astfel de victimizare a mai fost folosită în trecut, fără nicio dovadă. Nu ştiu cine a făcut acest gest, nu îl aprob - dar problema rămâne: domnului Iohannis i-a fost frică de dezbaterile astea în tot acest timp", a afirmat Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Mai mult, precizează senatorul PSD, Klaus Iohannis "încă are timp - mai sunt trei invitaţii din partea televiziunilor, la care poate să participe".

"Domnul Ponta va fi în studiourile televiziunilor de ştiri, aşteptându-l şi pe Klaus Iohannis. Despre acest gest, nu ştim dacă nu cumva chiar echipa de campanie a dlui Iohannis i-a înscenat acest eveniment, pe care ulterior l-au pus pe seama adversarilor politici. Este regretabil că dl Iohannis apelează la astfel de strategii, pentru a distrage atenţia de la fuga sa de la dezbaterea electorală", a precizat vicepreşedintele PSD.

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şochează cu fiecare zi. Mai multe găini moarte şi vii au fost aruncate peste gardul sediului ACL din Bucureşti, din zona Arcului de Triumf, de persoane necunoscute, relatează Realitatea TV.

De gâturile animalelor sunt agăţate bileţele printate cu mesajul: "Sunt Klaus Iohannis şi îmi e frică de dezbatere". Mesajul face referire la dezbaterea electorală dintre cei doi candidaţi la preşedinţie, Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Oficialii ACL au declarat că vor depune plîngere penală împotriva celor care se fac vinovaţi.

Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de sosirea la sediul ACL a preşedintelui PPE, Joseph Daul, care urmează să aibă o întâlnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga şi Anca Boagiu.

UPDATE: Două echipaje de poliţie au ajuns la sediul ACL în urma incidentului. Oficialii ACL au precizat că vor anunţa totodată Protecţia animalelor.

Klaus Iohannis: O campanie abominabilă

Liderul ACL a avut o reacţie dură, acuzând PSD şi pe Victor Ponta că duc o campanie abominabilă. "Este o aemenintare directa cu moartea", a spus Iohannis.

"Această campanie a devenit abominabila, domnule Ponta ati reusit un record, este cu distanţă cea mai mizerabila camp din 90 incoace. Este un simbol foarte vechi, e o ameninţare directă cu moartea. Ultima dată când cineva a folosit aceste simboluri a fost în anii '40 şi a fost folosit de nazişti. Dacă arunci cuiva o găină cu capul tăiat în casă, este o ameninţare directă cu moartea. Nu am crezut că vom ajunge vreodată în România la acest nivel de campanie", a spus Iohannis.

Alina Gorghiu: E o campanie care mă îngrozeşte

Purtătoarea de cuvânt a ACL, Alina Gorghiu, a acuzat campania electorală dusă împotriva candidatului Klaus Iohannis.

"Asistăm la o campanie de o violenţă extremă, o campanie pe care pe mine una mă îngrozeşte şi îmi provoacă în acelaşi timp scârbă. Nu a fost nicodată de la Revoluţie încoace o campanie care să atingă un asemenea nivel de josnicie, de lipsă de respect faţă de valorile democratice. Este o competiţie pe care PSD nu înţelege să o ducă corect, a avut atâtea atacuri la candidatul Klaus Iohannis de la începutul campaniei şi până astăzi şi nu mă refer la atacuri care ţin de democraţie, ci de atacuri murdare, încât această mizerie de astăzi, acest lucru nemaiîntâlnit în democraţie, să arunci găini moarte în curtea unui partid cu diverse mesaje referitoare la candidatura lui Klaus Iohannis, la tot ce înseamnă el, mi se pare un atac la tot ce însemană stat de drept şi democraţie", a spus Gorghiu.

"Cred că PSD este un partid al găinarilor şi îmi cer scuze pentru comparaţie faţă de găinile care trăiesc în curte pe care nu au reuşit să le omoare şi să le atârne de gât mesaje violente şi lipsite de bun simţ şi va veni de asemenea ANSVA să constate ce se întâmplă cu animalele, cu păsările moarte", a adăugat Gorghiu.

Elena Udrea: Urât, sper să nu fie o diversiune! Se mai arunca cu găini în anii 90, în Buzău!

La rândul ei, Elena Udrea a catalogat ca fiind ”urâtă” aruncarea găinilor moarte în sediul ACL, precizând că doar la începutul anilor 90 se mai practica asta:

”Urât, sper că nu s-a întamplat din motive electorale și sper sa nu fie o diversiune, este urât. În 2014 să se întâmple așa ceva, asta era o practică pe la începutul anilor 90, se mai arunca cu găini și rațe”, a spus Udrea. 


 

Mai multe articole despre:
protest alegeri prezidenţiale dezbatere găini ACL