MENIU

Protest al şoferilor, pe ambele maluri ale Dâmboviţei, după două accidente mortale

Indiferenţa ucide! Acesta este mesajul transmis de peste o sută de şoferi bucureşteni care au organizat astăzi un protest inedit pe malurile Dâmboviţei. Oamenii s-au urcat în maşini şi au făcut turul râului în zona Splaiului Unirii cu viteza melcului. Aşa au vrut ei să tragă un semnal de alarmă în legătură cu lipsa gardurilor de protecţie între râul Dâmboviţa şi carosabil. Doi oameni au murit zilele trecute după ce au plonjat cu maşinile direct în apă.

Indignaţi că de ani de zile autorităţile nu dau doi bani pe siguranţa lor, peste o sută de bucureşteni s-au urcat în maşini şi au pornit în turul râului Dâmboviţa din zona Splaiului Unirii. Maşinile au avut la oglinzi banderole negre, puse în semn de doliu pentru vieţile pierdute în Dâmboviţa. De asemenea, șoferii și/au pus în geam mesaje prin care cereau montarea unor garduri de protecţie sau parapete.

Reacţia bucureştenilor vine după ce în ultimele zile două persoane şi-au pierdut viaţa. Maşinile în care se aflau cei doi au plonjat în Dâmboviţa, iar în lipsa gardurilor de protecţie sau a parapetelor, nu au avut nicio şansă. Zona cu pricina este graniţa dintre Bucureşti şi judeţul Ilfov, aşa că autorităţile îşi pasează resposabilitatea.

Într-un răspuns pentru Realitatea TV, reprezentanţii Administraţiei Străzilor din Capitală susţin că doar zona cuprinsă între Pod Vitan Bârzeşti şi şoseaua de centură intră în responsabilitatea autorităţilor bucureştene. Mai mult, ei spun că în bugetul pentru 2016 sunt cuprinse şi cheltuieli pentru montarea unor parapete de ciment pe cheiul Dâmboviţei. Luni se va discuta proiectul de buget.

Mai multe articole despre:
protest Dâmboviţa accidente mortale