MENIU

Protest în fața Parlamentului, în ziua moțiunii de cenzură: ”S-a terminat!”

Protest Parlament 10 octombrie 2019 moțiune de cenzură

Protest Parlament 10 octombrie 2019 moțiune de cenzură. Un protest este anunțat pentru joi, 10 octombrie, la ora 10:00, în fața Parlamentului, în ziua în care este programată pentru dezbatere și votul pe moțiunea de cenzură.

Protest Parlament 10 octombrie 2019 moțiune de cenzură. Protestul este anunțat pe pagina de Facebook a ”Luptăm pentru România”. 

După protestul din fața Parlamentului, organizatorii îndeamnă la un marș spre Palatul Victoria.

” Demisia! Îi spunem ADIO, celui mai prost Guvern!

Joi, 10 octombrie, începând cu ora 10:00, Parlamentul va citi, dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD, condus de Viorica Dăncilă.

Joi, 10 Octombrie, începând cu ora 10:00, ne strângem la Parlament, intrarea dinspre Parcul Izvor, pentru a-i spune ADIO, celui mai prost Guvern din istoria acestei ţări.

Moţiunea a fost semnată de 237 de parlamentari, toţi parlamentarii Opoziţiei (PNL, Pro România, USR, PMP, ALDE, minorităţi), alături de 4 parlamentari de la PSD, decurând inscrisi in PRO ROMANIA.

După ce vom afla că moţiunea a trecut, plecăm în marş spre Guvern! Hai şi tu alături de noi în cel ce probabil va fi ultimul protest semnificativ al acestui an. #rezist

S-a terminat!”, au anunțat organizatorii protestului.

Ziua Z pentru Guvernul Dăncilă. Trece sau nu moțiunea de cenzură?

Protest Parlament 10 octombrie 2019 moțiune de cenzură. Moţiunea de cenzură ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost citită joia trecută în plenul Parlamentului, votul fiind programat pentru joia aceasta, la ora 10:00.

Protest Parlament 10 octombrie 2019 moțiune de cenzură. Liberarii se bazează pe 244 de voturi

Potrivit ultimelor calcule, liberalii se bazează pe 244 de voturi. Asta înseamnă că au cu 11 voturi mai mult numărul necesar de voturi pentru a răsturna Guvernul Dăncilă.

Ludovic Orban a declarat că în prezent toate formaţiunile politice care s-au angajat în susţinerea acestui demers sunt mobilizate la maximum pentru a asigura succesul moţiunii de cenzură".

Cozmin Gușă: "55 la sută, moțiunea trece. 45 la sută, nu trece". Cine câștigă și cine pierde

Deşi UDMR nu va vota la vedere, liderul PNL a afirmat că nu are nicio emoţie în privinţa votului pe care îl vor da parlamentarii UDMR.

Acesta mai spune că are semnale că Guvernul încearcă prin diverse negocieri să împiedice votarea moţiunii şi a atras atenţia PSD că „reprezintă o infracţiune să ofere bani unor parlamentari pentru a le schimba poziţia politică pentru moţiune".

Protest Parlament 10 octombrie 2019 moțiune de cenzură. Dăncilă este convinsă că nu va pleca de la Guvern

De cealaltă parte, premierul Viorica Dăncilă este convinsă că nu va pleca de la Palatul Victoria. Viorica Dăncilă a declarat că nu are emoţii în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură şi a afirmat că se bazează pe oamenii de bună-credinţă care ştiu ce înseamnă stabilitate în România.

Victor Ponta face anunțul înainte de moțiune: ”Vom vota pentru binele nostru, al tuturor”

„Sunt destui colegi și deputați de la alte partide politice care își dau seama că, în fond, stabilitatea în România și modul în care ne raportăm la această moțiune este foarte importantă pentru România și pentru români. Dincolo de lupta politică trebuie să vedem și mai departe. Cred că asta nu au învățaț unii lideri politici”, a spus șefa PSD.

Protest Parlament 10 octombrie 2019 moțiune de cenzură. Propunerea Opoziției: un guvern cu 15 ministere

Potrivit textului moțiunii, Opoziția va propune un guvern suplu, format din maximum 15 ministere, după demiterea Cabinetului Dăncilă și ”investiții publice majore”.

Paul Stănescu, mesaj înainte de moţiune: Nu trebuie să pierdem meciul de joi

”Această moţiune de cenzură porneşte de la o realitate incontestabilă. Guvernul nu mai are majoritate parlamentară şi nu mai are legitimitatea politică pentru a guverna ţara. În orice democraţie funcţională, atunci când Guvernul nu mai are susţinerea Parlamentului, prim-ministrul îşi dă demisia, fără să mai aştepte depunerea unei moţiuni de cenzură. Cel mai firesc ar fi fost ca Guvernul Dăncilă să plece imediat după votul din 26 mai, atunci când românii au dat cea mai zdravănă lecţie acestui guvern care a acţionat împotriva intereselor generale ale ţării, împotriva românilor”, se arată în debutul moțiunii de cenzură.

Tăriceanu: ”O văd pe Dăncilă foarte disperată, "fâlfâie" tot felul de ameninţări”