MENIU

Medicii protestează în fața Ministerului de Finanțe. Motivul: salariile și sporurile

Protest medici. Federaţia Sanitas pichetează miercuri Ministerul Finanțelor Publice. Aproximativ 200 de sindicalişti din toată ţară vor protesta în fața instituției deoarece nu li s-au acordat creșterile salariale promise.

Protest medici. Sindicaliștii din sănătate au mai multe revenicări referitoare la salarii şi sporuri.

Printre nemulţumiri se numără faptul că nu au fost acordate creşterile salariale promise şi se doreşte eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea regulamentului de sporuri. O delegaţie compusă din 5 cadre medicale de la Sanitas Caraş-Severin a plecat astăzi spre Bucureşti pentru a participa la protest.

Protest medici. Revendicările Federaţiei SANITAS sunt:

-Eiminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă social

-Calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

-Asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

-Includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite.

-Eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea Regulamentului de sporuri.

-Corectarea inechităţilor din Legea 153/2017 şi includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate şi asistenţa socială.

-Negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului – Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare.

Protest medici. Federaţia Sanitas anunţă pichete de protest şi miting de amploare în 3 aprilie.

De asemenea, pe 13 martie are loc pichetarea Ministerului Sănătăţii, urmată în 20 martie de pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Mai multe articole despre:
Sanitas protest medici