MENIU

Protest masiv în Serbia împotriva președintelui Vucic

<p>Proteste Serbia</p>
<p>Proteste Serbia</p>
<p>Proteste Serbia</p>

Un nou protest masiv împotriva președintelui sârb Aleksandar Vucic a avut loc sâmbătă seara, pe străzile din centrul Belgradului.

Mii de sârbi au manifestat sâmbătă la Belgrad împotriva puterii președintelui Aleksandar Vucic, criticat pentru autoritarism, această fiind a șasea acțiune de protest în ultimele săptămâni în urmă unei mobilizări care nu pare totuși să crească, potrivit AFP.

"Noi suntem cu poporul, nu cu hoții de ieri și de astăzi", se putea citi pe o pancartă. "Țara este a noastră și nu a hoților", a lansat mulțimii actorul Branislav Trifunovic, una din personalitățile marcante ale contestatarilor, care i-a invitat pe protestatari la o nouă manifestație miercuri cu ocazia comemorării asasinării lui Oliver Ivanovic.

Oliver Ivanovic, politician sârb din Kosovo, era unul dintre cei mai fervenți critici ai lui Aleksandar Vucic. Autorii asasinării sale la Mitrovica (Kosovo) în ianuarie 2018 nu au fost identificați.

Manifestația de sâmbătă la Belgrad nu a fost mai numeroasă decât cea de săptămâna trecută, organizată totuși în timpul Crăciunului ortodox, scrie Ziare.com.

Mai multe articole despre:
Serbia Aleksandar Vucic proteste serbia