MENIU

Protest la Institul Cantacuzino: 200 de angajați au ieșit în fața instituției

<p>Institutul Cantacuzino, salvat de la faliment. Va primi bani din Fondul de rezervă al Guvernului</p>

Aproape 200 de angajaţi ai Institutului Cantacuzino s-au adunat, miercuri, în curtea unităţii, pentru a protesta întrucât au primit doar o parte din lichidarea pentru luna decembrie, dar şi pentru că instituţia nu a fost prinsă în bugetul pe 2015 pentru activitatea de sănătate publică.

"Am primit doar 36 la sută din lichidarea pe decembrie, dar mai ales suntem nemulţumiţi pentru faptul că Guvernul nu a alocat bani, aşa cum obligă legislaţia în vigoare, pentru dezvoltarea segmentului care ţine de sănătate publică respectiv de strategia naţională de sănatate a României", a declarat liderul de sindicat al institutului, Monica Bălteanu, scrie Mediafax.ro. 

Întrucât Institutul Cantacuzino a trecut în coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, angajaţii au vrut să afle de la MECS care este situaţia lor.

"Am cerut lămuriri la Ministerul Educaţiei privind situaţia institutului, dar pentru tot ceea ce ţine de sănătate publică ne-a fost recomandat să luăm legătura cu Ministerul Sănătăţii. La Ministerul Sănătăţii se spune că Memorandumul pentru reorganizarea Institutului Cantacuzino, care a fost discutat în comisia interministerială, în octombrie 2014, nu este la MS. În memorandum s-a hotărât ştergera datoriilor noastre către ANAF şi denumirea activităţii de sănătate publică drept seviciu de interes economic general", a mai spus liderul sindical.

Mai multe articole despre:
protest Institutul Cantacuzino