MENIU

PROTEST la Cluj-Napoca în fața Prefecturii: "HOȚII, DEMISIA"

Peste 30 de studenţi şi reprezentanţi ai ACL Cluj protestează duminică seara în faţa Prefecturii Cluj cerând demisia prefectului Gheorghe Vuşcan pentru proasta organizare a alegerilor prezidenţiale.

Protestatarii scandează lozinci de genul "hoţii", "demisia", "Vuşcan, demisia", "laşii", "Corlăţean, demisia" sau "Nu puteţi voi fura, cât putem noi vota", potrivit MonitorulCJ.ro.

Potrivit jurnaliștilor, manifestanții au şi o portavoce. Imediat, la faţa locului şi-a făcut apariţia o dubă de jandarmi, dar şi un echipaj de poliţie. De asemenea, mai mulţi reprezentanţi ai PSD Cluj au venit şi ei la faţa locului.

Potrivit Agerpres, circa 50 de persoane, printre care se numără și liderii ACL Cluj, Alin Tișe (PDL) și Mihai Seplecan (PNL), au protestat, duminică seara, în fața Prefecturii Cluj, ei acuzând faptul că mii de români din diaspora și studenți din țară au fost nevoiți să stea ore în șir la coadă în fața secțiilor de votare, fără a reuși să voteze.

Protestatarii au cerut demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, și au scandat lozinci împotriva Guvernului.

'Lașii', 'Jos comuniștii', 'Demisia', au scandat protestatarii.

Ei au spus că sunt nemulțumiți în special de modul în care s-a derulat procesul electoral în străinătate, nefiind organizate suficiente secții de vot, iar mai mulți români din diaspora n-au putut să voteze.