MENIU

Protest în Piața Universității. Zeci de oameni, în stradă pentru Roșia Montană

<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>

Protest în Piața Universității. Zeci de persoane au ieșit în stradă vineri seară pentru a-și manifesta revolta față de decizia Guvernului de a stopa includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO.

Și vineri dimineață a avut loc un protest pentru Roșia Montană. Mai mulți activiști Greenpeace s-au adunat în fața Guvernului îmbrăcați în tricouri cu sigla organizației, aceștia aveau în mâini saci inscripționați cu simbolul dolarului. ”Roșia Montană e despre oameni, nu despre bani!” a fost mesajul protestatarilor.

Guvernul Dăncilă a stopat procedura de includere a localității Roșia Montană în patrimoniul UNESCO. Cererea de stopare a dosarului a fost făcută de Ministerul Culturii și transmisă ambasadorului României la UNESCO prin intermediul Ministerului de Externe, a declarat pentru G4Media.ro ambasadorul Adrian Cioroianu. Motivul stopării? România este în plin proces cu de arbitraj cu Gabriel Resources, acționarul majoritar Roșia Montană Gold Corporation, care cere despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer.

Stoparea dosarului a fost luată de Guvern fără niciun anunț public, fără nicio dezbatere.

Decizia privind includerea Roșiei Montane ar fi urmat să fie luată de Comitetul Patrimoniului Mondial la cea de-a 42-a sesiune a acestuia, care va avea loc între 29 iunie şi 2 iulie la Manama, în Bahrain.

Roșia Montană: Protest surpriză în fața Guvernului