MENIU

PROTEST în oglindă, în Cluj şi Sibiu: "Curaj, DNA, vino şi îi ia!"

PROTEST în oglindă, în Cluj şi Sibiu: "Curaj, DNA, vino şi îi ia!" / Foto: Europa FM

Prostest antiguvernamental în oglindă, în Cluj Napoca și Sibiu. Conform anunţului de pe pagina de Facebook a evenimentului, denumit "Ne (-) am unit: Va vedem din Cluj şi Sibiu", oamenii au protestat pentru "retragerea modificărilor legilor justiţiei, pentru o justiţie independentă şi un cod penal care să apere cetăţenii".

După modelul deja consacrat al sibienilor care de câteva luni stau zilnic timp de câteva minute în fața sediului PSD, clujenii au ieșit și ei în stradă.

La 12.00 fix, câteva zeci de oameni s-au adunat în fața sediului PSD din Cluj și au stat în tăcere timp de 15 minute. Ei au afișat în schimb pancarte cu mesaje precum ”Curaj DNA, vino și îi ia” sau ”Legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni”.

Cei 80 de protestatari au avut un steag al UE şi unul al fostului PCR cu mesajul "Lupu' îşi schimbă blana...", dar şi afişe cu mesaje precum "Curaj, DNA, vino şi îi ia", "Vrem femei ca şi Codruţa, nu ca Firea şi Olguta", "Legi pentru cetăţeni, nu pentru politicieni", "Nu tăcem", "Zero toleranţă pentru corupţie", "Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului".

La fel au făcut și alți zeci de sibieni, în fața sediului PSD de la ei din oraș.

Mai multe articole despre:
protest cluj protest în oglindă