MENIU

Protest în fața primăriei conduse de Clotilde Armand - Oamenii vor deschiderea drumului de acces prin Pădurea Băneasa

Protest în fața primăriei conduse de Clotilde Armand

Locuitorii unui cartier din nordul Bucureștiului au protestat, joi, în fața Primăriei Sectorului 1, după ce drumul prin Pădurea Băneasa a fost închis. Peste 6500 de locatari au acum doar o singură cale de acces către casă.

Sute de oameni au protestat în fața Primăriei Sectorului 1, acoli unde au cerut primăriței Clotilde Armand să redeschidă drumul prin pădurea Băneasa către cartierul unde locuiesc mii de persoane. Accesul locuitorilor a fost interzis pe 7 ianuarie de Romsilva, pe motiv că drumul este unul de transport tehnologic, asta deși mașinile au circulat pe acolo de ani buni.

Peste 6 mii de oameni sunt nevoiți să stea în jur de o oră în trafic pentru a putea ajunge la muncă, ori până la cea mai apropiată școală, grădiniță sau centru comercial. Sătui de promisiuni oamenii au venit să ceară ajutorul primăriei.

Consiliul local al Sectorului 1 al Capitalei a votat preluarea drumului, însă primărița Clotilde Armand nu e de acord.

 Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa pe 9 ianuarie că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin pădurea Băneasa. Acesta este de acord cu soluţia provizorie de traversare pe drumul forestier, până la construirea unor ieşiri definitive în şoseaua de centură. Totul se întâmplă după ce Romsilva a închis pe 7 ianuarie drumul prin pădurea Băneasa. Realitatea PLUS a cerut un punct de vedere de la Primăria Sectorului 1 al Capitalei pentru a vedea care sunt demersurile realizate de administrație pentru a debloca cartierul unde locuiesc mii de oameni. 

Protestatarii au întocmit o petiție semnată de un număr important de locuitori ai Greenfield, prin care aceștia își cer drepturile normale de cetățeni ai Bucureștiului și respectarea unei serii de hotărâri ale autorităților locale.

Mai multe articole despre:
protest sectorul 1 primarie clotilde armand