MENIU

Revocarea lui Kovesi a scos iar românii în stradă! Proteste în Capitală şi în ţară: "NU cedăm!"

<p>Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Proteste &icirc;n Piaţa Victoriei şi &icirc;n marile oraşe / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>
<p>Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Protest &icirc;n Piaţa Victoriei, din Bucureşti</p>
<p>Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Protest &icirc;n Piaţa Victoriei, din Bucureşti</p>
<p>Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Protest &icirc;n Piaţa Victoriei, din Bucureşti</p>
Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Protest &icirc;n Piaţa Victoriei, din Bucureşti / Foto: Ziua de Cluj
Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Protest &icirc;n Piaţa Victoriei şi &icirc;n marile oraşe
<p>Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Protest &icirc;n Piaţa Victoriei şi &icirc;n marile oraşe</p>
<p>Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Protest &icirc;n Piaţa Victoriei şi &icirc;n marile oraşe</p>
<p>Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Protest &icirc;n Piaţa Victoriei şi &icirc;n marile oraşe</p>
Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Protest &icirc;n Piaţa Victoriei şi &icirc;n marile oraşe
Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Protest &icirc;n Piaţa Victoriei şi &icirc;n marile oraşe / Foto: opiniatimisoarei.ro
<p>Ultimul protest a avut loc după decizia CCR privind revocarea lui Kovesi / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>
<p>Inquam Photos / Octav Ganea</p>
<p>Inquam Photos / Octav Ganea</p>
Revocarea lui Kovesi scoate iar rom&acirc;nii &icirc;n stradă! Proteste &icirc;n Piaţa Victoriei şi &icirc;n marile oraşe / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Proteste, miercuri, în Piaţa Victoriei, din Bucureşti, dar şi în mari oraşe din ţară - Cluj Napoca, Iaşi, Constanţa, Buzău, Satu Mare, după decizia CCR pe tema revocării lui Kovesi. Mii de oameni au ieşit în stradă cu mesajul "NU cedăm! Apărăm Democraţia!".

Mii de români au ieşit, miercuri, în stradă, după decizia Curţii Constituţionale în cazul privind revocarea lui Kovesi, care a admis sesizarea Guvernului privind un conflict instituţional cu Preşedinţia şi a cerut imperativ ca preşedintele Klaus Iohannis să emită decretul de revocare din funcţie a acesteia.

În Capitală, în jur de 4.000 de oameni au venit în Piaţa Victoriei pentru a manifesta împotriva deciziei. Protestul a fost intitulat, sugestiv, "NU cedăm! Apărăm Democraţia!".

UPDATE 23:30 - Protestele încep să se încheie în ţară. În Piaţa Victoriei, din Capitală, au mai rămas câteva zeci de oameni.

UPDATE 23:00 - Şeful Jandarmeriei, Gheorghe Cucoş, este în Piaţă. Acesta a discutat cu protestatarii despre amenzi. Oamenii i-au explicat că sunt abuzive, ei le contestă şi au câştigat până acum în mai multe speţe, acuzând că "ordinul pe unitate" nu face decât sa consume banii statului şi timpul justiţiei, notează ziare.com. Reprezentantul Jandarmeriei a spus, însă, că respectă legea.

UPDATE 22:45 - În Piaţa Victoriei se află, la această oră, aproximativ 2.000 de oameni. Jandarmii încearcă să-i împingă pe oameni în perimetrul din Piaţa Victoriei, dar se lovesc de refuzul şi scandalul acestora. "Jandarmeria apără hoţia!", strigă aceştia.

UPDATE 22:00 - Oamenii sunt hotărâţi să rămână în Piaţă, pentru ca vocile lor să fie auzite.

"Nemulţumirile şi frustrarea acumulate legate de faptul că a ajuns PSD la putere m-au scos în stradă. Numai prostii au făcut, au schimbat legi, au motivat minţind schimbarea legilor", a spus un protestatar, întrebat ce l-a scos în stradă în această seară.

"De azi, eu nu plec de aici! Am un sentiment de ură!", a spus un altul. "Decizia CCR este o nenorocire. În curând, preşedintele este un decor", a completat acesta.

Tudor Chirilă, previziune apocaliptică pentru Justiţie: "Va fi linişte. Linişte şi şpagă"

UPDATE 21:40 - Peste 1.000 de oameni se află, la această oră, la Victoriei. Oamenii au trecut de gardul Jandarmeriei şi au ajuns în faţa gardului Guvernului. Oamenii nu vor să se retragă în zona delimitată de jandarmi. Protestatarii sunt furioşi şi scandează că "s-au săturat".

UPDATE 21:30 - Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost oprită.

UPDATE 21:20 - Spiritele s-au încins, în Piaţa Victoriei. Câţiva protestatari au rupt cordonul de ordine şi s-au îmbrâncit cu jandarmii. Oamenii continuă să scandeze împotriva Guvernului şi să fluiere.

UPDATE 21:00 - În Capitală, numărul protestatarilor a urcat la aproximativ o mie.

"Subordonarea justiţiei de către politic este drumul către dictatură. Am venit pentru o justiţie independentă", a declarat, la Realitatea TV, unul dintre tinerii care se află în Piaţa Victoriei.  

UPDATE 20:50 - Proteste au loc şi în marile oraşe din ţară. La Cluj, în jur de 80 de oameni s-au adunat în centrul oraşului şi scandează "PSD, nu uita CCR nu este curtea ta!".

 

Şi la Constanţa s-a ieşit în stradă. "CCR nu e mai presus de Constituţie", e mesajul protestatarilor.

În Piaţa Dacia, din Buzău, s-au strâns câteva zeci de persoane care transmit că "nu sunt de acord cu mizeriile PSD-ului".

Aproximativ 400 de oameni s-au strâns şi în Timişoara. Protestatarii sunt înarmaţi cu steaguri, pancarte şi bannere şi scandează "CCR sluga PSD", "Refuz, rezist, sunt anticomunist" şi "PSD ciuma roşie".

UPDATE 20:00 - În piaţă deja s-au strâns în jur de 400 de oameni, iar numărul lor este în creştere.

"CCR ar trebui să fie protectorul instituţiei, dar apără o gaşcă de penali. Toată lumea ar trebui să fie aici prezentă. Am tot fost aici în piaţă şi am văzut că nu se schimbă nimic, dar şi noi trebuie sa fim prezenţi aici. Este un atac asupra României", a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, un protestatar. 

UPDATE 19:30 - Potrivit ziare.com, în piaţă se află şi reprezentanţi ai USR, care strâng semnături pentru "Fără penali în funcţii publice".

UPDATE 19:10 - Numărul protestatarilor creşte de la un minut la altul, în prezent, în Piaţa Victoriei, aflându-se aproximativ 200 de oameni. Potrivit Realitatea TV, la faţa locului au apărut şi jandarmii, care au împrejmuit zona cu garduri de protecţie.

Dacă până acum oamenii erau paşnici, aceştia au început să scandeze "CCR, ciuma PSD!" sau "Hoţii!".

UPDATE 18:30 - Aproximativ 70 de persoane se află, la această oră, în Piaţa Vitoriei, la un protest intitulat, sugestiv, "NU cedam! Aparam Democratia!".

Decizia CCR care dă dreptate guvernului în conflictul cu Klaus Iohannis pe tema revocării șefei DNA scoate lumea în stradă. 

”Ieșim în stradă! Să nu vii singur. Share, live, sunat prieteni!

CCR a admis sesizarea lui Tudorel Toader legată de șefa DNA. Kovesi poate fi revocată

Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi”, precizează un mesaj postat pe pagina de Facebook a comunității Rezistența.

Protestul are loc în Piața Victoriei, potrivit anunțului de pe Facebook.

Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea lui Tudorel Toader privind existența unui conflict instituțional între Guvern și Președinție pe tema revocării șefei DNA. Guvernul a sesizat Curtea Constituţonală după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA. 

Sursele Realitatea TV spun că președintele Klaus Iohannis ar putea fi obligat acum să o revoce pe Kovesi.

Mai multe articole despre:
protest Laura Codruţa Kovesi CCR