MENIU

Protest la Iași. Zeci de părinți, în stradă. Motivul?

Protest Iasi - crese

Protest în fața Primăriei Municipiului Iași. Zeci de părinți au reclamat neregulile de la înscrierea copiilor în creșele de stat. 

Trei sferturi dintre minorii înscriși au fost respinși și nu vor fi primiți în creȘe din toamnă, pentru că nu există suficiente locuri. Părinții i-au reproșat primarului că de 4 ani, de când conduce orașul, nu a ridicat nicio creșă nouă.

Aproape 600 de copii, cu vârste de până în 3 ani, nu vor putea merge, din toamna, la creșele de stat din Iași.

Un alt motiv care a stârnit nemulțumirea părinților este acela că primăria a introdus un criteriu de departajare al dosarelor, așa numitul criteriu de proximitate. Mai exact, au avut prioritate cei care stau aproape de creșe. Automat, toți copiii care locuiau în cartierele unde nu există creșe au fost eliminați.

”Eu lucrez de când copilul avea aproape 6 luni pentru că nu am luat indemnizația, nu am lurat înainte. Sunt foarte supărată că nu se rezolvă aveastă situație. Sunt părinți care stau acasă și ar putea să aibă grijă de copii. Pot să spun că și noi de un și jumătate nu ne ajută nimeni, soțul lucrează diminiață, iar eu seara”, a afirmat o mamă prezentă la protest.

Părinții i-au reproșat primarului că timp de 4 ani nu a ridicat nicio creșă nouă.

În municipiul Iași există 11 creșe de stat, dintre care 2 sunt în renovare. Ultima creșă construită în oraș a fost acum 52 de ani.

Mai multe articole despre:
protest Iasi creșe Iași