MENIU

Bărbatul care și-a incendiat mașina lângă sediul CSM, arestat! De ce a decurs la acest gest

Imagini halucinante în centrul Capitalei, în faţa Consiliului Superior al Magistraturii. Un bărbat şi-a incendiat maşina şi a anunţat un jandarm că autorurismul va sări în aer. Poliţiştii locali, cu sediul la 800 de metri de incendiu, ajung acolo dar nu interzic accesul trecătorilor. Pompierii ajung şi ei, dar li se strică autospeciala. Până la urmă intervin cu stingătoare de mână şi îşi riscă şi ei viaţa. În tot acest timp, trecătorii au putut să se apropie fără probleme de maşina în flăcări, pentru că nimeni nu a instituit un perimetru de securitate, informează Realitatea TV.

Update 14.15: Oamenii legii l-au arestat preventiv pentru 30 de zile pe Gică Gogoașă, bărbatul care și-a incendiat mașina în fața sediului CSM în semn de protest. 

UPDATE 9.30: Gică Gogoaşă, bărbatul care şi-a incendiat maşina în faţa sediului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), vineri, a fost REŢINUT, urmând ca sâmbătă să fie dus la Judecătoria Sectorului 6 unde acesta va afla dacă va fi emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, scrie B365.ro.

Bărbatul spune că a ales această formă extremă de protest nemulţumit fiind din cauză că un teren pe care îl avea în proprietate a fost revendicat de altcineva. În instanţă, Gică Gogoaşă nu ar fi obţinut un verdict şi a trecut la un astfel de protest.
 
În imaginile surprinse de telespectatorul Realitatea TV se observă maşina care arde ca o torţă pe mijlocul drumului. Celelalte maşini îşi continuă deplasarea fără ca cineva să oprească să ajute la stingerea flăcărilor. Unul dintre jandarmii care păzesc sediul Consiliului Superior al Magistraturii a încercat să intervină.

Echipajele de pompieri ajung destul de repede însă... surpriză! După ce au conectat furtunurile servanţii aşteaptă minute bune să vină apa. Însă nici picătură de apă... În tot acest timp maşina ardea ca o torţă. Unul dintre pompieri intervine. Cu un stingător de mână!

Stingătorul de mână al pompierului se consumă repede şi urmează un alt moment mort în care flăcările se extind. Pompierii încearcă un alt stingător care se descarcă la fel de repede şi cu aceleaşi rezultate inutile. Servanţii se hotărăsc că e mai eficient să se apuce să repare maşina cu care au venit. Între timp încep să se audă bubuituri ale maşinii incendiate.

Poliţiştii l-au ridicat pe bărbatul care este suspectat că şi-ar fi dat foc singur maşinii.

La audieri bărbatul care are 66 de ani şi este din Alexandria a spus că este nemulţumit de felul în care se soluţionează un proces civil în care este implicat. Bărbatul este cercetat pentru blocarea cu intenţie a drumului public, tulburarea liniştii publice şi distrugere calificată. Riscă până la 15 ani de închisoare.

Mai multe articole despre:
incendiu Bucureşti maşină CSM