MENIU

Protest #Colectiv. Propunerea ta pentru Iohannis aici

Coruptia ucide

România trece printr-o schimbare majoră, la 26 de ani de la Revoluția din 1989. Clasa politică este pentru prima dată pusă cu adevărat la zid de "vocea străzii", după ce oamenii s-au revoltat în urma tragediei de la clubul Colectiv. Zeci de mii de români ies în fiecare seară în București și în centrele orașelor într-un protest #Colectiv fără precedent împotriva corupției, politicienilor și sistemului putred. REALITATEA.NET face auzită VOCEA TA într-un moment crucial pentru viitorul României. Poţi trimite mesajele tale pe adresa martorocular@realitatea.net sau pe pagina de Facebook REALITATEA.NET.

Președintele Klaus Iohannis a purtat o primă rundă de consultări cu reprezentanții societății civile și a anunțat că este doar primul pas în "consultarea străzii".

Întâlnirea de la Cotroceni nu a mulțumit pe toată lumea: din peste 5.000 de mesaje primite pe adresa de email a Președinției doar 22 de oameni au fost invitați la discuții.

"Strada" în ansamblul ei, dar și organizațiile civile și liderii informali de opinie au criticat modalitatea de dialog aleasă de președintele Iohannis, considerată subiectivă și arbitrară.

Pe de altă parte, președintele a anunțat că va ajunge și în stradă și că va avea o concluzie finală a consultării cu românii până la sfârşitul săptămânii viitoare.

"Oamenii au venit cu idei, cu concepte gândite, abordări, care pentru mine, în această etapă, sunt de un real folos. Voi prelua aceste idei şi le voi duce înspre partidele politice", a declarat Iohannis la sfârșitul consultărilor de joi.

Poți participa și tu la "Schimbarea la față" a României prin propuneri concrete de schimbare și reînoire a sistemului politic.

REALITATEA.NET face auzită VOCEA TA într-un moment crucial pentru viitorul României. Poţi trimite mesajele tale pe adresa martorocular@realitatea.net sau pe pagina de Facebook REALITATEA.NET.

Aici poti vedea Cu ce soluții vin oamenii pentru "Schimbarea la față" a României


Mai multe articole despre:
proteste colectiv protest colectiv